Varsinais-Suomen liitossa on haettavana

TALOUSTARKASTAJAN MÄÄRÄAIKAINEN TOIMI AJALLE 1.9.2017 – 31.12.2018

Taloustarkastaja tulee toimimaan hallinnon vastuualueella ja hänen toimenkuvaansa kuuluva talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävien lisäksi Central Baltic ohjelman valtion vastinrahoituksen ja Aiko-rahoituksen seuranta-, tarkastus- ja maksatustehtävät sekä liiton hankkeiden talousseuranta ja maksatushakemusten valmistelu.

Toimen kelpoisuusehtona on kirjanpitoon ja palkanlaskentaan soveltuva korkeakoulututkinto. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää työkokemusta rahoitusohjelmista ja hankkeiden hallinnoinnista. Lisäksi arvostetaan kielitaitoja ja kunnallishallinnon tuntemusta.

Työsuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaan ja hakijoita pyydetään esittämään palkkatoivomuksensa. Käytössä olevaan tehtävien vaativuuden arviointiin perustuva tehtäväkohtainen palkka on 3 300 euroa/kk. Työkokemukseen ja henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvan henkilökohtaisen lisän enimmäismäärä on 30 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Hakemukset tulee toimittaa osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 12.6.2017 klo 12.00 mennessä.

Lisätietoja toimen tehtävistä antaa vs. hallintojohtaja Petra Määttänen, p. 041 5025246, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Lisätietoja maakunnasta ja Varsinais-Suomen liitosta löytyy www.varsinais-suomi.fi

Eurooppa lähelläsi – hyvinvointia ja osallisuutta kulttuurin ja kansainvälisyyden keinoin

Perjantaina 12.5. Europe Direct Varsinais-Suomi yhteistyökumppaneineen järjestää European Heritage Congressin ”sivutapahtumana” Marina Palacessa  luoville aloille, kuntatoimijoille, järjestöille ja nuorille suunnatun infotilaisuuden.

Luvassa on tietoa EU:n tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista ja hankkeista. Esittelyssä ovat ohjelmat Kansalaisten Eurooppa, Erasmus+, Luova Eurooppa ja näihin liittyviä hankkeita. Kuulemme myös, mitä EURES – kansainvälinen työnvälitys

tarjoaa kansainvälistymisestä kiinnostuneille nuorille.

Tilaisuuden esitykset:

Euroopan unionin Erasmus+ ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelmat

EU:n Luova Eurooppa -ohjelma (2014-2020)

In Public, In Particular (IPIP)

Kansalaisten Eurooppa -ohjelman From War History to Modern Education -hankkeesta lisää tietoa täältä:
http://www.childrenofwartime.com/

 

Satakuntaliiton ja Varsinais-Suomen maakuntahallitukset pitivät tänään yhteiskokouksen Raumalla. Kokouksen aiheina olivat valtatien 8 tilannekatsaus, Satakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton yhteistyössä laadittava merialuesuunnitelma, maakuntauudistuksen tilannekatsaukset maakunnissa ja Lounais-Suomi edelläkävijänä hiilineutraaliin yhteiskuntaan -haaste.

Satakuntaliiton ja Varsinais-Suomen maakuntahallitukset ottavat voimakkaasti kantaa valtatien 8 kehittämiseksi yhteisessä kannanotossaan. Valtatien 8 Turku-Pori -yhteysvälin ongelmakohdat ja palvelutaso ovat Suomen suurimman talouskasvun esteenä, maakuntahallitukset korostavat.

 

Lounais-Suomessa valtatien 8 vaikutusalueella on merkittävästi tuottavaa ja kansainvälistä teollisuutta, joka on monipuolista, kannattavaa ja kehittyvää. Tie muodostaa tärkeimmän tavara- ja henkilöliikenteen väylän Turun, Rauman ja Porin kaupunkien välillä, ja se yhdistää myös kaikki Länsi-Suomen satamat Turusta Tornioon. Rautatieyhteyttä rannikolla ei ole.

Käynnissä olevat ja suunnitellut mittavat investoinnit mm. Turussa, Uudessakaupungissa, Raumalla, Eurajoella ja Porissa, ja valtavat tilauskannat meriteollisuudessa ja autoteollisuudessa ovat luoneet positiivisen rakennemuutoksen tilanteen Lounais-Suomeen. Tätä koko Suomelle tärkeää talouskasvua tulee tukea kaikin tavoin.

 

Valtatien 8 heikko kunto ja riittämätön kapasiteetti ruuhkauttavat ja vaarantavat liikennettä koko yhteysvälillä. Tavaraliikenne ja työmatkaliikenne tulevat lisääntymään. Vuosina 2015-2018 tehdyt perusparannusinvestoinnit eivät enää nykytilanteessa riitä, jotta valtatie 8 vastaisi sille asetettuja palvelutason tavoitteita.

Satakuntaliiton ja Varsinais-Suomen maakuntahallitukset esittävät, että liikenne- ja viestintäministeriö nopeuttaa valtatien 8 Laitilan ja Eurajoen risteysten suunnittelua ja toteutusta siten, että tänä vuonna aloitetaan risteysten tiesuunnittelu ja tieinvestoinnit ajoitetaan vuosille 2019-2020. Kustannusarvio on noin 40 miljoonaa euroa. Investointipäätöksellä on mahdollisuus antaa vahva signaali koko länsirannikon elinkeinoelämän yhteiselle kehittämiselle.

 

Lisätiedot:

maakuntahallituksen puheenjohtaja Reijo Kallio Satakuntaliitto 050 511 3163

maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva Varsinais-Suomen liitto 050 511 3055

vs. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä 050 350 1505

maakuntajohtaja Kari Häkämies 044 201 3204

 

Valtatie 8 kannanotto Satakunta ja Varsinais-Suomi MH yhteinen 8.5.2017

Valtatie 8 jatkokehittämisesitys Satakunta ja Varsinais-Suomi MH yhteinen 8.5.2017

tie 

Raision seudun taideyhdistys ry – Raision Kamerat ry
Esillä maalauksia ja valokuvia raisiolaisista maisemista (Suomi 100 v Raisiossa)

Näyttely on esillä 30.5 saakka osoitteessa Ratapihankatu 36 (arkisin klo 9-15).

Lisää näyttelystä:
Paula Ehrman
p. 044-2744 547.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
http://www.facebook.com/paula.ehrmanFIRaisiomaalaukset

 Toukokuu

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja, rauhanvälityksen erityisedustaja ja kansanedustaja Ilkka Kanerva on saanut Suomen ukrainalaisten kunniamerkin.

Kunniamerkki myönnettiin Kanervalle hänen toiminnastaan rauhan edistämiseksi Ukrainan kriisissä.

Kunniamerkin luovutti hänelle Suomen ukrainalaisten yhdistyksen hallituksen puolesta Vadim Bessonoff.

Varsinais-Suomen liitto järjesti pitkäaikaiselle maakuntahallituksen puheenjohtajalle tämän kunniaksi tilaisuuden maanantaina 3.4.2017 Varsinais-Suomen liitossa.

- Olen ilahtunut tunnustuksesta ja ystävyyden osoituksesta. Työ rauhan saavuttamiseksi jatkuu Minskin sopimuksen mukaisesti. Se on kaiken perusta, eikä vaihtoehtoa tälle ole olemassa, Kanerva sanoi kiitospuheessaan.

Lisätietoja:
kansanedustaja Ilkka Kanerva, 09 432 3055, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kanervalle mitali 17

Kanervalle mitali 2017