Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan ja Liedon asukkaiden liikkumistottumuksia ja näkemyksiä seudun liikenneympäristön kehittämisestä selvitettiin kyselyllä.

Nettikysely oli avoinna 20.3.–30.4.2017. Kysymykset pohjautuivat Turun seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteisiin ja toimenpiteisiin. Suunnitelman tavoitteena on erityisesti kestävän liikkumisen lisääminen jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteita kehittämällä, sekä sujuva ja turvallinen liikenne seudulla. Kyselyn tuloksia hyödynnetään seudun jatkuvassa liikennejärjestelmätyössä. Selvittämällä asukkaiden asenteita ja liikkumistottumuksia voidaan arvioida liikennejärjestelmätyön tavoitteiden ja toimenpiteiden painoarvoa sekä vaikutuksia.

Liikenneympäristöllä tarkoitetaan väyliä (mm. pyörätiet), rakenteita, palveluita (mm. joukkoliikenne), liikennettä palvelevista alueita (mm. pysäköintialueet) ja maisemaa.


Liikenneympäristökysely on sulkeutunut. Kyselyyn vastasi yhteensä 3530 henkilöä. Tulokset julkaistaan alkusyksystä.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvottiin Jopo-polkupyörä (arvo 399€). Jopon voitti Sami Tammi Turusta. Onnea voittajalle!

Kyselyn toteutti Varsinais-Suomen liitto ja Valonia osana kansainvälistä CIVITAS ECCENTRIC -hanketta. Suomessa hankkeen päätoteuttaja on Turun kaupunki. Vuosina 2016–2020 toteuttavan hankkeen keskeisenä tavoitteena on lisätä kestävien liikkumismuotojen käyttöä ja vähentää henkilöautoilua Turun kaupungin alueella.

Tavoitteena on, että kysely toteutetaan säännöllisin väliajoin, seuraavan kerran todennäköisesti vuonna 2019.

Lisätiedot
Mikko Koskinen, kestävän liikkumisen asiantuntija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Valonia – Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus / Varsinais-Suomen liitto
Mari Sinn, liikennesuunnittelija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Varsinais-Suomen liitto
CIVITAS ECCENTRIC -hanke: www.turku.fi/civitas-eccentric

 logorivi liikenneymparistokysely

 

 

kuva liikenneymparistokysely uutiseen
(Kuva:Saara Norrgran)