Europe Direct Varsinais-Suomi -tiedotuspisteen palveluihin kuuluu:

 

  • maksuttomat EU:n julkaisut ja esitteet
  • neuvonta erilaisissa EU-aiheisissa kysymyksissä. Tarvittaessa asiakas ohjataan eteenpäin oikean asiantuntijatahon puoleen.
  • maksuton yhteys Europe Direct –palvelunumeroon, puh 00 800 6 7 8 9 10 11
  • mahdollisuus käyttää tiedotuspisteen aulassa yleisöpäätettä EU-tiedon hakuun
  • Sosiaalinen media:
    Facebook: https://www.facebook.com/Varsinaissuomenliitto/
    Twitter: https://twitter.com/EdVarsinais
  • tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen ajankohtaisista EU-aiheista yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa

 

Yleisiin Europe Direct -palveluihin kuuluvat myös Team Europe –asiantuntijaluennoitsijat, EU:n tallekirjastot ja Europe Direct -puhelinpalvelu. Team Europe -luennoitsijoita voi pyytää luennoimaan paikallisiin EU-aiheisiin tapahtumiin. Tallekirjastoissa säilytetään EU:n virallisia asiakirjoja ja julkaisuja esim. tutkijoiden, opiskelijoiden ja muiden kansalaisten käyttöön. Varsinais-Suomessa Turun yliopisto ja Åbo Akademi ylläpitävät yhteistyössä EU:n tallekirjastoa. Se toimii Educariumin tiloissa yliopistolla (Assistentinkatu 5).

Europe Direct Varsinais-Suomi ei ota kantaa EU:n politiikkaan, eikä ratkaise kiistakysymyksiä tai käsittele valituksia.

Europe Direct Varsinais-Suomi tarjoaa tietoa ja apua Euroopan unioniin liittyvissä kysymyksissä. Tietopisteestä saa myös maksuttomia EU-aiheisia julkaisuja, sekä vinkkejä siitä, mistä EU-tietoa löytyy.

Europe Direct -tiedotuspiste toimii Varsinais-Suomen liiton ensimmäisessä kerroksessa, Ratapihankatu 36, Turku. Se on auki maanantaista perjantaihin klo 9-15 (pl. loma-ajat). Europe Direct Varsinais-Suomi kuuluu Euroopan unionin Europe Direct -verkostoon.

Europe Direct -verkostoon kuuluu Suomessa kahdeksan ja Euroopassa n. 500 tiedotuspistettä. Suomessa pisteitä on Turun lisäksi SeinäjoellaKankaanpäässäPorissaKuopiossaOulussaHaapajärvellä ja Kajaanissa.

Suomen tiedotuspisteverkosto täydentää ja tukee Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston työtä alueellisella ja paikallisella tasolla.