Maakuntalintu: naakka (Corvus monedula)

 

Naakka pesii kirkontorneissa, savupiipuissa ja ontoissa puissa. Sinivihreitä, pilkullisia munia on 4-7, joita naaras hautoo 18 vuorokautta. Poikaset viipyvät pesässä noin neljä viikkoa. Naakka on eteläisen ja läntisen Suomen lintu. Osa naakoista talvehtii pesimisalueillaan, osa muuttaa etelään ja lounaaseen. Jotkut muualla Suomessa pesivät naakat viettävät talvensa Varsinais-Suomessa.

naakka