Varsinais-Suomen liitto myöntää vuosittain joulukuussa Aurora-mitalin tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle.

Mitali voidaan myöntää myös Varsinais-Suomesta lähtöisin olevalle, valtakunnalliseen kulttuurityöhön merkittävällä tavalla osallistuneelle henkilölle.

Aloitteen mitalin myöntämisestä voi tehdä Varsinais-Suomen liiton jäsenkunta tai maakunnassa kulttuurityötä tekevä toimielin, seura tai varsinaissuomalainen henkilö.

Aloite käsitellään Varsinais-Suomen liiton kulttuuritoimikunnassa ja päätöksen mitalin myöntämisestä tekee Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus.

Vuodesta 1977 aina vuoteen 2000 asti Aurora-mitaleita jaettiin vuosittain useita. Vuodesta 2000 lukien mitaleita on jaettu vain yksi vuosittain.

Vuonna 2016 mitalin sai nukketeatteritaiteilija, teatterinjohtaja Timo Väntsi, Turku.

 

KENELLE AURORA-MITALI VUONNA 2017?  - EHDOTA MEILLE!

Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi mitaleita jaetaan vuonna 2017 monen vuoden tauon jälkeen useampia kuin yksi. Toivomme saavamme paljon hyviä ehdotuksia.

Varsinais-Suomen liiton kulttuuritoimikunnan nimeämä raati valitsee aloitteiden joukosta ehdotukset mitalin saajista. Päätöksen asiasta tekee Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus.

Ehdotuksen tekijöiden nimiä ei julkaista, mutta saatujen aloitteiden lukumäärä kerrotaan. Mitalin saajat julkistetaan maakuntavaltuuston joulukuun kokouksessa 11.12.2017.

Tee ehdotuksesi Lyytissä 28.9. mennessä.

 
Aikaisemmat Aurora-mitalin saajat:

auroramitali