Varsinais-Suomen liitto haluaa edistää kulttuurin ja taiteen hyvää tekevää vaikutusta arjessa ja tukea maakunnan luovia aloja. Siksi liiton pääaulassa on taidegalleria nimeltä Aulagalleria.

Aulagalleriassa esitellään Varsinais-Suomen liiton henkilöstön taidetta sekä nuorten taiteilijoiden töitä, yhteistyössä mm. Taideakatemian (Turun AMK) kanssa.

Sunnauntaimaalauksia 

Kaikki näytteilleasettajat olemme Turun Sunnuntaimaalarit ry:n jäseniä. Yhdistys järjestää vuosittain noin 30 kurssia monipuolisesti kuvataiteen eri alueilla. Tänä vuonna juhlimme sitä, että yhdistys on toiminut 40-vuotta ja toiminta jatkuu elinvoimaisena tässä ajassa.
Seuraavassa kerromme lyhyesti harrastuksemme lähtökohdista:

Sirpa Erkinharju on harrastanut lähes 30 vuoden ajan monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoita (mm akvarelli, sekatekniikka, öljymaalaus, muna-öljytempera ja akryylimaalaus). Inspiraation lähteenä hänellä voi olla ensimmäinen siveltimenveto, ja työ voi jatkua ikään kuin itseohjautuvasti. Hän kokee maalaamisen meditaationa ja samalla se on hänelle keino havainnoida omaa sisäistä tilaansa.

Ulla Joutsamo on käynyt ABC-piirustuskoulun jo 1960-luvulla. Hänen yleisimmät työtapansa ovat akvarelli, tempera, öljyväri, puu- ja metalliveisto sekä grafiikka. Yksityisnäyttelyitä on ollut 14 ja yhteisnäyttelyitä noin 70. Ulla on vuoden sunnuntaimaalari 2013-2014. Tässä näyttelyssä olevat työt hän on maalannut öljyvärein akryylilevyn takapinnalle peilikuvana. Akryylilevy on kehystetty.

Pertti Korhonen palasi useiden vuosien jälkeen ulkomailta ja alkoi panostaa pitkäaikaiseen haaveeseensa, kuvataiteen tekemiseen. Hän ryhtyi opiskelemaan tiiviisti piirustusta ja maalaamista erilaisilla kursseilla useiden opettajien ohjauksessa. Hänellä on meneillään myös taidehistorian maisteriopinnot Turun yliopistossa. Öljyvärimaalaus on lähinnä Pertin sydäntä, ja pääasiassa hän maalaa esittävää, figuratiivista taidetta, ihmisiä ja maisemaa.

Kaarina Söderströmiä kiinnostaa elämä ja inspiroi suuret tunteet, luonnon kauneus ja ihmisten hyvyys. Kuvia hän on tehnyt lapsesta asti, mutta Turun Sunnuntaimaalareihin liittymisen jälkeen siitä on tullut säännöllistä ja tavoitteellista. Kaarina haluaa kehittyä taiteen tekemisessä ja panostaa siihen nykyään kaiken mahdollisen aikansa. Hän toimii Sunnuntaimaalareiden kurssisihteerinä ja näillä kursseilla hän on oppinut piirustusta, grafiikkaa, öljy-, akryyli-, tussi- ja akvarellimaalausta, puupiirustusta, kollaasien tekemistä ja sekatekniikkaa. Taide antaa hänen elämälleen sisällön.

Matti Vainio teki eläkkeelle päästyään poliittisia pilakuvia korkokuvina. Nykyään hän maalaa vesiliukoisilla öljyväreillä plexille, kankaalle ja levylle abstrakteja ja maisemia. Matti on pitänyt kaksi kohtalaisen monipuolista näyttelyä Virossa ja osallistunut pienimuotoisesti näyttelyihin Turussa.
Seija Veranko on harrastanut akvarellimaalausta vuodesta 2009, akryylimaalausta vuodesta 2013 ja vesiliukoisilla öljyväreillä hän on maalannut vuoden 2017 alusta. Vuonna 2015 hän tutustui abstraktimaalaukseen. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin Turun Suomenkielisessä Työväenopistossa, Pyhärannan Hannulan suuligalleriassa ja Turun Sunnuntaimaalareissa. Oman näyttelyn Seija on pitänyt Kynnys-galleriassa vuonna 2017.

Irja Vihko on harrastanut maalaamista 80-luvulta lähtien, tosin välillä on ollut vuosien taukoja. Kehitys kulki öljyväreistä akryyliväreihin ja esittävästä abstraktiin ilmaisutapaan. Hän voi sanoa, että miltei kaikkea on kokeiltu, ja aina on löytynyt toinen toistaan hienompia opettajia. Irja on myös pitänyt joitain näyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Nyt eläkepäivillä harrastuksen merkitys vaan korostuu aktiivisuuden ja elämänilon ylläpitämisessä.

Lisätietoja: Irja Vihko Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tervetuloa


Varsinais-Suomen liiton Aulagalleria 5.2. - 9.3.2018

Ratapihankatu 36 arkisin klo 9-15

 

Aikaisemmat näyttelyt Aulagalleriassa:

Luontokuvia Aulagalleriassa

Valokuvanäyttely Rajalla dokumentoi Suomen itärajaa ja ihmisiä

Paperimaa

Veden äärellä ja puiden kätkössä

Veden äärellä ja puiden kätkössä

Kameralla ja pensselillä 2

Kameralla ja pensselillä

Majakkasaaret

Kotoisia kuvia

Jana Vehmaston maalauksia

Aulagalleriassa Kameraseura ABOCAn valokuvanäyttely

Aulagalleriassa tunnelmallisia kaupunkikuvia

Liisa Leinosen muistonäyttely

Irakilaisen Karrarin piirustuksia Aulagalleriassa

Metsästä merelle

Recent paintings

minä ja SAVI

Impressionistisia maalauksia

Valokuvanäyttely Unelma-ammattini

Naivistista akvarellitaidetta Aulagalleriassa

Karkumatka

Runoja hiuksissani

Graffitin innoittamia maalauksia

Kasitie-kilpailun antia

Kivat kehykset (Lieto-opiston maalauskurssilaiset)Lieto-opiston maalauskurssilaiset)

Kivat kehykset (Lieto-opiston maalauskurssilaiset)

Prints of Life - Vektorigrafiikkaa Aulagalleriassa

Erik Bryggmanin töitä Aulagalleriassa

Litsihedelmän veistoksia Anne KantolaAnne Kantola

Costa Rican luonnosta ja luontomatkailusta

Kuka uskoo ihmeisiin?(Selma Rissanen, Nelli Pietilainen)

Unicefin nuket Aulagalleriassa

Aliisa ja sen Pappa

Aulagalleriassa voi nähdä Ihan mitä vaan

Ville Santalahden valokuvia

Kaupungin asetelmia (Turun ruotsinkielisen työväenopiston öljymaalauskurssi)

Ikonit (Arja Arimaan)

Voimaeläimiä (Helena Roinisen)

Houkutuslinnut (Anne Kimiläinen)

Yksi pieni elefantti  ( Sanna Jokela)

Käsin ja ajatuksin (Kanerva, Karlström, Kiiski, Nilovaara, Nurmi, Virta) 

Ilkka Piiraisen,Outi Vihlmanin,Ida Sandbergin Tarinoita roskasta

Raimo Korhosen valokuvanäyttely Neuvostomenneisyys

Juho Savo ja Heikki Saarento valokuvanäyttelu Dialogi

Jere Alajeesiön ja Rita Anttilan valokuvanäyttely

Carola Gunellin taidetta

 Anna Nummen neulanreikäkuvia

Kalle Larssonin ja Juha Riihelän valokuvanäyttely

Varsinais-Suomen liiton graafisen suunnittelijan Antti Vaalikiven KULMAN TAKANA

 

Varsinais-Suomen liitto kehottaa myös muita työpaikkoja avaamaan ovensa taiteelle ja sitä kautta värikkäämmälle ja hauskemmalle arjelle.

 

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Hannele Hartikainen 040 7202 163

 

 

 

 sunnuntaimaalauksia

Maalaus: Pertti Korhonen