Mitä agendalla olisi, jos EU perustettaisiin nyt?

– Pääministeri Juha Sipilän avoin EU - kuulemistunti

 

Valtioneuvoston kanslia ja Varsinais-Suomen liitto järjestävät yleisölle avoimen pääministerin EU - kuulemistunnin Valtion virastotalolla (Itsenäisyydenaukio 2) maanantaina 12.3. klo 17 alkaen.

Pääministerin johdolla EU:n tulevaisuutta yleisötilaisuudessa pohtivat Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva, Turun Eurooppanuorten puheenjohtaja Iida Laurila, Schuman-seuran puheenjohtaja Kimmo Elo, Eurooppalaisen Varsinais-Suomen puheenjohtaja Emma Hokkanen ja Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan hallituksen jäsen Olli-Pekka Paasivirta.

Kyselytunnilla selvitetään, mihin EU:n tulisi keskittyä ja millainen EU:sta tulisi, jos se päätettäisiin perustaa tänään.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Lassi Lähteenmäki/ YLE Turku.

 

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan tilaisuuteen 10.3. mennessä osoitteessa: lyyti.in/PMTurku. Kulku tilaisuuteen tapahtuu Virastotalon pääovesta joen puolelta.

Keskustelua voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #munEU. Pääministeri Sipilän EU-kuulemistunti on osa laajempaa EU-keskustelukiertuetta.

Lisätietoja: suunnittelija Niina Ratilainen, p. 050 378 7791

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan!

logot paaministerin EU kuulumiset

http://www.lounaistieto.fi/blog/2017/11/06/sinisen-kasvun-eu-rahoitusinfo-4-12-2017/

Sinisellä kasvulla tarkoitetaan mereen liittyvien teollisuuden alojen välisen yhteistyön lisäämistä ja uusien innovaatioiden kehittämistä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Varsinais-Suomessa on maailmanlaajuisestikin katsottuna erittäin vahva korkean teknologian meriteollisuuden keskittymä, jonka menestyksen vaikutukset ulottuvat koko maakuntaan. Tässä työssä on merkittäviä mahdollisuuksia hyödyntää myös Euroopan unionin rahoitusohjelmia.

Tästä syystä Varsinais-Suomen liitto, Smart Blue Regions -hanke, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto sekä Europe Direct Varsinais-Suomi järjestävät Sinisen kasvun EU-rahoitusinfon maanantaina 4.12.2017 klo 8:30-12:45 Auriga Business Centerissä (Juhana Herttuan Puistokatu 21, Turku). Tilaisuus on osa Varsinais-Suomen maakuntastrategia- ja kumppanuustyötä, ja tukee myös Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen strategiaa.

Tule kuulemaan Euroopan meri- ja kalatalousrahaston ajankohtaisista rahoitushauista, BONUS-ohjelmasta, Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta sekä Horisontti2020-ohjelman merellisistä teemahauista. Lisäksi ohjelmassa on yritysten kokemuspuheenvuoroja osallistumisesta Horisontti-hankkeisiin ja tietoa kumppanuustyöstä, sinisestä kasvusta ja älykkäästä erikoistumisesta Varsinais-Suomessa.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan tarkemmin: Sinisen kasvun EU-rahoitusinfo 4.12.2017

Ilmoittaudu 27.11.2017 mennessä!

Tervetuloa!

Lisätietoja tarvittaessa antaa
Projektikoordinaattori Helinä Yli-Knuutila
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
p. 0400 205 112

Monenlaista EU-aiheista tietoa ja materiaalia tarjolla, sekä ajankohtaisia vieraita ja keskusteluaiheita "EU Cornerissamme".

Europe Direct Varsinais-Suomi, Schuman-seura ja Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES kansainväliset työnvälityspalvelut ovat Turun kirjamessuilla mukana yhteisellä Europpa-osastolla.

Europe Direct vastaa EU-aiheisiin kysymyksiin, sekä jakaa ilmaista EU-aiheista materiaalia, mm. Euroopan karttoja.

Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES-asiantuntijat informoivat messukävijöitä EURESista eli eurooppalaisesta työnvälityksestä, mm. kesätyöpaikoista muissa EU/ETA-maissa.

Schuman-seuran tarjoamana voit napata mukaasi uunituoreen, 5.painoksen suositusta EU ja käyrät -kurkut julkaisusta, jossa oikaistaan EU:hun liittyviä vihreellisiä käsityksiä faktatekstein ja hauskoin piirroksin.

Osastolta löytyy myös EU Corner, pieni keskustelunurkkaus, jossa päivien aikana jututetaan meppejä,.mm. Sirpa Pietikäistä, kansanedustajia ja EU-asiantuntijoita ajankohtaisista EU-aiheista.

Perjantaina osastolla on mukana myös Turun normaalikoulun oppilaita vetämässä gallupeja, haastatteluja, tietokilpailuja yms. erityisesti nuorten näkökulmasta.

Tarkempia tietoja päivitetään Facebook-tapahtumasivulle:


http://bit.ly/2wgwfQu


Tervetuloa mukaan!

Ke 1.11.2017 klo 08:30-12:00 (Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo)

 

Tervetuloa EU-RAHOITUKSEN AAMUPÄIVÄÄN Salo IoT Campukselle kuulemaan, millaisia EU:n rahoituslähteitä yrityksille on tarjolla kehitys-, tutkimus- ja investointirahoitukseen. Paikalla ovat asiantuntijoina mm. Turun ja Varsinais-Suomen EU-toimiston edustajat Brysselistä.

Aika: ke 1.11.2017 klo 8:30 - 12:00
Paikka: Salo IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo

Ohjelma

Klo 8:30 aamukahvit ja aamun aloitus | Yrityssalon edustaja

Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston palvelut | toimiston johtaja Saara Nuotio-Coulon

Maakunnallinen kumppanuusfoorumi | Salla-Maria Lauttamäki, erikoissuunnittelija, Varsinais-Suomen liitto

Ajankohtaisten rahoitusohjelmien esittely:
- Horisontti2020 (pk-instrumentti, FTI, Eurostars), ESA | Elina Holmberg, TEKES
- ESIR ja COSME | Valtteri Vento, Finnvera

Yrityscase: Gasera Oy
Dr. Ismo Kauppinen, CEO

Klo 12:00 Tilaisuuden päätös

Klo 12.00 - mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen

Lisätietoja

Maija Pirvola | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tapahtuman järjestää: Yrityssalo, Europe Direct Varsinais-Suomi, Varsinais-Suomen liitto sekä Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto

Euroopan kielten päivää vietetään Turun pääkirjastolla tiistaina 26.9.2016 klo 12 – 19.

Tapahtuma on tarkoitettu koululaisille, opettajille, kielten opiskelijoille ja kaikille kiinnostuneille. Tänä vuonna teemoina ovat Suomen kaksikielisyys/monikielisyys ja kielten opiskelu. Koululaisille on luvassa klo 12–16 monikielinen kielikahvila, jonne pitää ilmoittautua ennakkoon. Kielikahvilan järjestävät Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Diakonia-ammattikorkeakoulun viittomakielen opiskelijat.

Suurelle yleisölle on tarjolla tietoa muun muassa kielten opiskelusta, kääntämisestä ja kansainvälisestä työnhausta. Samalla voi ottaa hiukan eksoottisempienkin kielten koukerot haltuun: paikalla päivystää klo 12–14 eri kirjoitusjärjestelmiä käyttävien kielten natiivipuhujia, jotka opastavat kirjoittamaan esimerkiksi oman nimen eri aakkosilla.

Illalla kuullaan mielenkiintoisia luentoja klo 17.30 -19. Kulttuurin monitoimimies, taiteilija ja muusikko M.A. Numminen on lupautunut pitämään puheenvuoron positiivisena esimerkkinä ruotsin kielen rohkeasta käyttämisestä, Turun yliopiston vararehtori, professori Riitta Pyykkö puhuu kansallisen kielivarannon selvitystyöstä ja yleisen kielitieteen emeritusprofessori Fred Karlsson kertoo suomen ja ruotsin kielten suhteista Suomessa eri aikoina. Diakoniammattikorkeakoulun tulkkiopiskelijat tulkkaavat puheet viittomakielelle.

Studion puheenvuorot
• klo 17.30 Fred Karlsson: Suomen ja ruotsin kielten suhteet
Suomessa eri aikoina
• klo 18.00 Riitta Pyykkö: Kansallinen kielivaranto ja
kielikoulutuksen tulevaisuus
• klo 18.30 M.A. Numminen: Pärjääkö englannilla Ruotsissa?

#kielipäivä2017

Facebook-tapahtuma: http://bit.ly/2xv6n3p

Tapahtuman järjestävät ja toimintaansa esittelevät:
Europe Direct Varsinais-Suomi, Turun kaupunginkirjasto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen TE-toimisto/EURES -palvelut, Luckan, Turun suomenkielinen työväenopisto, Åbo Svenska arbetarinstitut, Eurooppalainen Varsinais-Suomi, Schuman-seura ja Mikael Agricola-seura, SKTL, Turun seudun kieltenopettajat ja SUKOL.

Lisätietoja: EU-tiedottaja Kirsi Stjernberg, etunimi.sukunimi@varsinais>-suomi.fi

Kielikahvilan osalta: Yliopistonlehtori Maarit Koponen,
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.