Landskapsfågel: kaja (Corvus monedula)

 

Kajan häckar i kyrktorn, skorstenar och ihåliga träd. De blågröna, prickliga äggen är 4-7 till antalet och honan ruvar i 18 dygn. Ungarna stannar i boet i ungefär fyra veckor. Kajan häckar i södra och i västra Finland. En del kajor övervintrar på sina häckningsområden, andra flyttar mot söder och sydväst. Det finns även kajor som häckar på andra håll i Finland och som stannar i Egentliga Finland över vintern.

naakka