Turku kutsuu valtakunnan päättäjät Finlandia-taloon keskustelemaan Suomen tulevaisuudesta
Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen liitto järjestävät mittavan sidosryhmätilaisuuden valtakunnan päättäjille, vaikuttajille ja elinkeinoelämän edustajille Helsingissä helmikuussa. Tilaisuuden teemana on Suomen tulevaisuus – mistä eväät kilpailukykyiseen tulevaisuuteen.
Kaupunki ja liitto tarjoavat tilaisuudessa näkemyksiä, tavoitteita ja konkreettisia ehdotuksia seuraavan hallituksen ohjelmaan Turun ja Varsinais-Suomen näkökulmasta.

Seminaarissa Turun ja Varsinais-Suomen liiton tavoitteita käsitellään viiden pääteeman kautta. Teemat ovat meriteollisuus, Tunnin juna, bio- ja lääkediagnostiikka, kiertotalous ja matkailu.

– Esitämme tavoitteita kansalliseen keskusteluun. Olemme koonneet teollisuuteen, ympäristöön, saavutettavuuteen ja kilpailukykyyn liittyviä teemoja, joista haluamme keskustella, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Tilaisuuteen kutsutaan keskeisiä päättäjiä ja sidosryhmiä eri hallinnonaloilta, elinkeinoelämästä sekä tieteen ja tutkimuksen maailmoista kaikkialta Suomesta. Turusta ja maakunnasta paikalla on vahva edustus alueen poliitikkoja, johtajia ja muita päättäjiä.
Tilaisuudessa ovat puhujina muiden muassa Matti Vuoria, varatoimitusjohtaja Jari Anttila (Meyer Turku Oy), johtaja Mari Pantsar-Kallio (Sitra), muuttoliiketutkija Timo Aro, yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu (VR), toimitusjohtaja Juha Heikinheimo (Napa Oy) ja päätoimittaja Mikael Pentikäinen (Maaseudun tulevaisuus).
Ohjelmaan sisältyy myös paneelikeskustelu, jossa keskustelevat suurimpien puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat.
Tilaisuudessa Turun kaupungin puheenvuoron pitää kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja Varsinais-Suomen liiton puheenvuoron liiton uusi maakuntajohtaja Kari Häkämies. Päätöspuheenvuoron pitää maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva.

Suomen tulevaisuus -tilaisuus järjestetään Finlandia-talossa 10. helmikuuta 2015.

Lisätiedot:

Antti Kirkkola, yhteysjohtaja, Turun kaupunki
p. 050 559 0103, antti.kirkkola(a)turku.fi

Janne Virtanen, kehittämispäällikkö, Varsinais-Suomen liitto
p. 040 583 6950, janne.virtanen(a)varsinais-suomi.fi

Uutiskirje 2/2013

 

 26.6.2013

Nyhetsbrevet på svenska hittas här

Varsinais-Suomen käsikirja 2013 julkaistiin

Varsinais-Suomen liitto julkaisi kirjan "Varsinais-Suomen käsikirja 2013", hyödyksi ja huviksi mm. kansalaisille, kuntien päättäjille, toimittajille, oppaille ja opettajille.
Käsikirjasta löydät tuoretta tietoa jokaisesta Varsinais-Suomen 28 kunnasta, kunnanjohtajan nimestä kunnan palveluihin, nähtävyyksiin, historiaan, julkkiksiin ja tapahtumiin. Käsikirjassa on myös Varsinais-Suomen teemakarttoja, tietoa arvokkaista kulttuuriympäristöistä ja maisema-alueista, luettelo maakunnan kartanoista, tietoa maakunnan sanomalehdistä sekä listattu Varsinais-Suomen paras urheilija vuodesta 1963 lähtien.
Kirjaa voi tilata kustannusvapaasti osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kiinnostavia lukuhetkiä!
Lisätietoja: tietopalvelusihteeri Leena Karlström p. 040 7647 014

20-vuotiaan Varsinais-Suomen liiton Viiri-lehdessä on tietoa kaavoituksesta hankkeiden helmiin

Varsinais-Suomen liiton yhdistetty Viiri-lehti ja 20-vuotislehti Juhlaviiri ilmestyi kesäksi.
Lehdestä voi lukea mm. tämän vuoden Innoaura-voittajan haastattelun, jossa kerrotaan miten voi oppia pelien kautta, kaavoituksesta, liiton muuttuneesta roolista, EU-rahoituksen eri vaiheista, hankkeiden helmistä sekä liiton kautta aikojen suurimmasta edunvalvontahankkeesta. Lue Viiri täältä

Varsinais-Suomen liiton virasto ja tiedotuspiste Europe Direct suljetaan muutamaksi kesäviikoksi

Varsinais-Suomen liiton virasto on suljettu ajalla 8. - 19.7.2013. Kiireellisten asioiden päivystys ma - pe klo 9 -15
p. 040 761 5509 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Europe Direct –tiedotuspiste on suljettuna 1. - 28.7. Voit kuitenkin soittaa keskitettyyn Europe Direct –puhelinpalveluun,
00 800 6 7 8 9 10 11. Halutessasi voit myös jättää kysymyksesi sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin palaamme asiaan elokuussa.