Varsinais-Suomen liitto pyytää tarjouksia Varsinais-Suomen matkailuelinkeinon kehittämisen tiekartan laadinnasta. Tiekartta laaditaan vuosille 2021-2027 ja sen työniminenä on tässä vaiheessa Yhdessä kestävää kasvua ja osaamista 2.0”. Tarjoukset pyydetään toimittamaan viimeistään perjantaina 20.3.2020 klo 12.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kaikki muut tarjousprosessia koskevat tiedot löytyvät tarjouspyynnöstä.

Tarjouspyynnön ohessa myös taustoittavaa tilastotietoa (osa tiedoista ennakollisia).

Matkailutulo ja -työllisyys Varsinais-Suomessa sekä Turun seudun seutukunnissa ja kunnissa 2011−2018

Matkailun kehitys 2018

Matkailun suuralueet

 

Lisätiedot:

Esa Högblom
Erikoissuunnittelija
Varsinais-Suomen liitto
p. +358 40 7760310
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

23.4.2020 Turun Linnassa klo 9.00 - 18.00

Millaista on kulttuurielämä tulevaisuuden kunnassa? Miten kunnat parhaiten edistävät elävää, vetovoimaista kulttuuritoimintaa ja samalla hyvinvointia, matkailua ja kuntakuvan rakentamista? Kulttuuria kunnissa -verkosto, Varsinais-Suomen Liitto ja Varsinais-Suomen kulttuurifoorumi kutsuvat alueen kulttuuritoimijat huhtikuiseen seminaariin Turun linnaan. Päivän aikana pureudutaan eri alojen asiantuntijoiden puheenvuorojen ja yhteisen keskustelun avulla kulttuurielämään tulevaisuuden kunnassa. Tervetuloa verkostoitumaan ja visioimaan!

Seminaaripäivän hinta on 69 euroa / osallistuja.

Ilmoittautuminen Lyytin kautta 13.3.2020 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/kulttuurinvetovoima

Ohjelma:

klo 8.30 Kahvitarjoilu

klo 9.00 Avaussanat
             Hannele Mustonen, varapuheenjohtaja, Turun kulttuurilautakunta

klo 9.15 Toimintaympäristön muutoksen kulttuuriset vaikutukset
             Timo Aro, asiantuntija, VTT, Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI

klo 10.00 Taiteen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin – nopeutuuko paraneminen?
              Wiveka Kauppila, projektijohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri/TYKS

klo 10.45 Tauko

klo 11.00 Suurta sirkusta pienessä kunnassa
              Pauliina Räsänen, toiminnanjohtaja, sirkustaiteilija, ArtTeatro, Kustavi

klo 11.45 Heijastuksia aamupäivän aikana kuullusta

klo 12.00 Lounas

klo 13.15 Vetovoiman synnyttäminen ja brändäys: pohja kulttuurista, luonnosta ja yhteisön yhteistoiminnasta.
              Krista Gustafsson, toimitusjohtaja, Hotel Mathildedal, Mathildedalin ruukkitehtaat

klo 14.00 Tulevaisuuden kulttuurikunta – yhteistä visiointia

klo 14.45 Tauko

klo 15.00 Tulevaisuuden kulttuurikunta – kokoava paneelikeskustelu

klo 15.30 Päätössanat

klo 16.00 Nykykansanmusiikkia jazz- ja progemaustein soittava Säkene esiintyy. Vapaamuotoista verkostoitumista, salaattipöytä, mahdollisuus ostaa virvokkeita omakustanteisesti.

klo 18.00 Tilaisuus päättyy

 

kulttuurin vetovoima 

aula galleria

Kuva: Antti Vaalikivi

 

MUUTOS - MUU TOSI -näyttely

Taiteilijat:

Raila Hasanen, Seija Itäranta, Anne Kuntsi, Esko Lappalainen, Hiltu Sallinen, Heli Sammalisto, Auli Sormunen, Valto Vaalikivi, Juhani Vuorisalmi

Uudenkaupungin kuvataideseura ry:n tarkoituksena on edistää taiteiden harrastusta ja tasoa Vakka-Suomessa sekä vilkastuttaa alueen kulttuurielmäää. Toiminnan painonpisteenä on oman gallerian ylläpitäminen taidelainaamoineen sekä yhteisnäyttelyiden järjestäminen. Lisäksi yhdistys järejstää kulttuuritilaisuuksia, suunnittelee taidekoulutusta ja erilaisia taidetapahtumia Vakka-Suomen alueella sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa. Kuvataideseura on perustettu toukokuussa 2015.

 

Näyttely esillä 3.2.-28.2. Aulagalleriassa, Ratapihankatu 36, Turku, arkisin klo 9-15. Tervetuloa!

 

 

Digituki Varsinais-Suomessa -hanke, viralliselta nimeltään Digituen alueellisen koordinaation käynnistäminen Varsinais-Suomessa -hanke toimii Varsinais-Suomessa ajalla 25.11.2019 –31.10.2020. Hankkeen keskeinen tavoite on digituen koordinaation jatkuvuuden ja pysyvyyden kehittäminen.

Hankkeen aikana kartoitetaan digituen tarve ja tarjonta Varsinais-Suomen alueella. Tämä tarkoittaa käytännössä toimijoiden lukumäärän, asiakaskohderyhmien ja tarjotun tuen määrän selvittämistä.

Tavoitteena on rakentaa joustava ja toimiva alueellinen digituen verkosto, sekä edistää digitukea tarjoavien tahojen yhteistyötä. Verkostolle luodaan yhteisesti hyväksytty toimintamalli, joka mahdollistaa itsenäisen toiminnan hankkeen päätyttyä.

Digitukea kehitetään valtakunnallisesti ja toiminta kattaa yhteensä 14 maakuntaa lokakuuhun 2020 saakka. Maakuntien tehtävänä on ohjata alueen digitukitoimijoiden verkostoa, lisätä digituen tunnettuutta ja kehittää tuen saatavuutta. Digi- ja väestötietovirasto tukee verkostoja ja toimii digituen puolestapuhujana. Valtiovarainministeriö tukee kehittämistyötä valtionavustuksella.

Digituki Varsinais-Suomessa -hankkeen toteutuksesta vastaa Varsinais-Suomen liitto yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Noora Orvasto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestintäsuunnittelija Julia Innilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

DIGITUKI logo vari 1000x460px

Valtatie 8 Turku–Pori-yhteysvälin kehittämistoimenpiteitä tarkastellaan uudessa vuoden 2019 joulukuussa valmistuneessa selvityksessä. Selvityksessä arvioidaan väylää ja sen osayhteysvälien kehittämistoimenpiteitä viiden tavoitealueen kautta: liikenneturvallisuus, kuljetukset, ympäristö ja maankäyttö, ilman autoa tehtävät matkat sekä henkilöautomatkat. Selvitystyö erottelee parantamishankkeet kolmeen neljän vuoden jaksolla toteutettavaan koriin mukaillen tulevaa valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmätyötä.

Työn on toteuttanut Ramboll Oy, ja selvitystyön ohjausryhmään kuuluivat Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntaliitot, Rauman, Satakunnan ja Turun kauppakamarit, yhteysvälin kuntien ja satamien edustajat sekä Väyläviraston edustaja.

Selvitystyön raportti