Varsinais-Suomella on oma puisto loistavalla paikalla Aurajoen varressa, Turun ylioppilaskylän kupeessa. Puiston vieressä kulkevat kaupungin parhaat lenkkeily- ja kävelyreitit ja sinne on helppo kävellä tai pyöräillä Turun keskustasta.

Varsinais-Suomen puisto perustettiin vuonna 1979, kun silloinen Maakuntaliitto luovutti puiston Turun kaupungille 750 -vuotislahjaksi. Puistoon istutettiin 57 tammea - yhtä monta kuin Varsinais-Suomessa oli silloin kuntia. Puiston reunaan sijoitettiin muistokivi ja laatta, jossa lukee mm. lahjoittajakuntien nimet. Laatta on edelleen paikallaan puistossa.

Varsinais-Suomen liitto haluaa nostaa upean tammipuiston tunnettuutta ja profiilia. Liitto ja Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta järjestivät kunnostustalkoot toukokuun lopussa. Nyt heinäkuussa puistoon pystytettiin kaksi laadukasta puista ruokailuryhmää sekä roskikset, jotta puistoon olisi helppo mennä piknikille. Kalusteet maksoi Turun Ylioppilaskyläsäätiö, Turun kaupunki kustansi roskikset sekä sorastukset.

Turun kaupunki on nostanut puiston hoitoluokitusta. Myös puiston alkuperäinen nimi Varsinais-Suomen puisto on palautettu ennalleen. Varsinais-Suomen liitto on ryhtynyt Varsinais-Suomen puiston nk. puistokummiksi.

- Luvassa on ainakin vuosittaiset talkoot puistossa, ehkä muutakin tapahtumaa, lupaa liiton kaavasuunnittelija Lasse Nurmi.
Varsinais-Suomen puisto sijaitsee ylioppilaskylän minigolf- ja koripallokenttien vieressä, Civiksenpolun varressa.

Tervetuloa piknikille Varsinais-Suomen puistoon!

parkmoblerminnessten