Loimaalainen taiteilija Pirkko Siivonen-Takku (s. 1943) esittelee naivistista akvarellitaidettaan Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa 23.10. asti.

Muistin Kuvia -näyttely koostuu taiteilijan kahden näyttelyn maalauksista, "Isoisää etsimässä" (galleria Akvart Helsinki 2013) ja" Kukkia isälle" (Kuukantalo Loimaa 2014).

Iän karttuessa taiteilija palaa lapsuuteensa ja etsii juuriaan. Akvarelli "Isoisää etsimässä" syntyi muistosta hänen lähtiessään etsimään rakasta isoisää halkometsästä n. 4-5 vuotiana. Myöskin isän ja isänisän varhainen kuolema herättivät kysymyksiä. Kuullun, muistojen, mielikuvituksen ja valokuvien pohjalta hän toteutti näyttelyssä olevat naivismin polulla kulkevat akvarellit.

Pirkko Siivonen(-Takku) kasvoi Metsämaalla. Piirtäminen ja vesivärit tulivat varhain tutuksi. Siivonen valmistui apuhoitajaksi ja jäi Turkuun töihin. Sen jälkeen hän pääsi Turun Taideyhdistyksen Piirustuskouluun ja sai todistuksen sieltä 1968. Elääkseen hän teki hoitotyötä ja toisena työnään maalasi, tavallisimmin akvarelleja. Siivonen jatkoi taideopintojaan päästyään hoitotyöstä ja valmistui Kuvataiteilija AMK v. 2006 Turusta.

Näyttely on avoinna Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa (Ratapihankatu 36, Turku) arkisin klo 9 – 15, 22.9. - 23.10.

IMG 4307isoisa