Kuutti Uusikaupunki Johan Elfving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teijo AP Sirkia Pernio MK Kuivala Laitila AP Majanen
Parainen Nina Heinonen Jurmo Toni Hongisto Lieto Monika Antikainen
Turku Jussi Leivo Taivassalo Anu Nevalainen Teijo Taina Tilvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varsinais-Suomen liiton järjestämä valokuvakilpailu keräsi lähes 300 kisakuvaa teemalla "Virkisty Villiinny Vapaudu". Upeissa valokuvissa piirtyy raikas, luonnonläheinen, kulttuuriperinnöltään rikas, urbaani, hauska, värikäs ja vähän villikin Varsinais-Suomi. Maakunnan liitto kiittää kaikkia kisaan osallistuneita!

Voittajakuvaksi valikoitui uusikaupunkilaisen Johan Elfvingin "Kuutti". Juryn mielestä syvänsinisestä merestä kurkkaava kuutti on paitsi teknisesti loistava valokuva, myös hieno symboli merellisestä Varsinais-Suomesta ja sen haavoittuvaisuudesta. Kuvaaja on vanginnut ohikiitävän hetken ja tuo luonnon ihmeen katsojan lähelle.

- Luonto ja sen monenlaiset asukit ovat aina viehättäneet minua, siksi ne ovat nousseet päällimmäisiksi aiheiksi valokuvissani ja myös maalauksissani. En pyri taiteelliseen kuvaukseen vaan haen hetkellisiä elämyksiä. Valokuvan kuutti oli rohkea ja tavattoman utelias ja nousi oitis yhdeksi "lempilapseksi" kuvieni joukossa, Johan Elfving kertoo.

Toiseksi sijoittui salolainen Ari-Pekka Sirkiä kuvalla "Satumetsän lentävä keiju". Kuva Teijon kansallispuistossa ojan yli hyppäävästä tytöstä näyttää varsinaissuomalaisen luonnon kauneuden ja sen ilon, mitä luonnossa liikkuminen tuo. Virkistystä parhaimmillaan!

Kolmanneksi sijoittui salolaisen Marie-Kristine Kuivalan Perniössä otettu valokuva "Latokartanonkoski". Kuivala itse kuvailee otosta näin: "Paikan päällä korjaillaan parhaillaan luontopolkuja kuntoon, paikka on kaunis ja siellä mieli virkistyy."

Neljännen sijan jakavat Toni Hongisto, Parainen (kuva Jurmosta), Nina Heinonen, Parainen sekä Antti-Pekka Majanen, Mynämäki. Kuvissa näkyy ulkosaariston karu kauneus, niityllä pallon perässä hyppäävä koira sekä utuinen Kustavintie iltahämärässä.

Kunnianmaininnan Varsinais-Suomen valokuvakisassa saavat Monika Antikainen, Lieto, Jussi Leivo, Turku Taina Tilvis, Salo (Teijo), Anu Nevalainen, Taivassalo.

Varsinais-Suomen liitto iloitsee valokuvista, jotka tuovat maakunnalle kiinnostavaa ja erottuvaa näkyvyyttä visuaalisessa maailmassamme. Kisaan osallistuneita kuvia voidaan jatkossakin käyttää maakunnan markkinointityössä ja profiloinnissa sekä hyödyntää uusin keinoin tuoreessa tietopalvelussa www.lounaistieto.fi

 

Kuvakilpailun jury: Antti Vaalikivi, Jessica Ålgars-Åkerholm, Esa Halsti ja Sanna Jokela.

Kisakuvia voi ihailla: www.flickr.com/photos/vsliitto 

 

Lisätietoja:
Jessica Ålgars-Åkerholm
viestintävastaava Varsinais-Suomen liitto, p. 040 7755 781 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.