Carola Gunellin näyttely ”minä ja SAVI” on esillä Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa 11.1. – 12.2.2016. Esillä on savesta tehtyjä veistoksia ja käyttöesineitä.

Näyttelyssä on noin 50 keramiikkaesinettä vuosilta 2014 -15.

-Näyttelyn esineet ovat syntyneet kahden vuoden aikana. Tämä on sitä aikaa kun savi sai minut kokonaan otteeseensa. Kädet savessa puurtaminen tuntui ensin helpolta, sitten siinä kävi niin kuin lähes kaikessa: Mitä enemmän opit, sitä vaikeampaa ja innostavampaa se onkin, Carola Gunell kertoo.

Carola Gunell oli vuoden vuorotteluvapaana, jolloin hän sai opiskella keraamikko Outi Kurkijäven oppilaana. Opiskelu jatkuu edelleen.

- Opettajani kertoi, että savella on ”muisti”. Mietin, että sehän on jännää. Saven molekyylirakenne on sellainen, että se pyrkii hakeutumaan aina alkuperäiseen muotoonsa takaisin. Niinpä oleellinen osa keraamikon ammattitaitoa on työn eri vaiheissa saada savelle aikaan pysyvä muistinmenetys, Carola Gunell analysoi.

Carola Gunellin näyttely ”minä ja SAVI” on esillä Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa 11.1. – 12.2.2016 arkisin klo 9 - 15 (Ratapihankatu 36, Turku).

 

 

 

IMG 8020012015