Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa esitellään Nanna Jalkasen maalauksia. Näyttelyn nimi on "Recent paintings".

Näin Nanna Jalkanen itse kuvailee näyttelyään:

Maalaukseni fyysisesti: dynamiikka maalauksissani syntyy sommittelusta, väreistä ja maaliaineen erilaisista käyttötavoista. Laseerattu, peittävä tai lasijauheella höystetty maaliaine luo pinnoille erilaisia illuusioita tilasta. Siveltimellä, käsin tai maalausveitsellä levitetty maali luo eri tavoin valoa heijastavia tai imeviä pintastruktuureja. Syntyy kontrasteja ja rinnastuksia, tiloja ja erilaisia pintoja. Aulagalleriassa esillä olevat teokset ovat öljyvärimaalauksia.

Maalaukseni henkisesti: osassa maalauksista lähtökohta on moniaistinen luontokokemus impressionistisin viittauksin. Toiset sisältävät visuaalisia merkkejä ja kommentteja tästä ajasta kuten sarja Modern Circus. Tunnen elämäntuskan hyvin mutta olen päättänyt keskittyä positiiviseen. Jokainen katsoja voi tulkita töitäni miten haluaa omasta kokemusmaailmastaan käsin. Mielelläni kuitenkin keskustelen ihmisten kanssa omista visuaalisista lähtökohdistani ja ajatuksistani. Opetustyö ja taiteellinen koulutukseni antavat dialogiin hyvät valmiudet. Työni perusta on luovuus ja heittäytyminen.

Nanna Jalkasen näyttely "Recent paintings" Aulagalleriassa (Ratapihankatu 36, Turku) on avoinna 15.2. - 18.3.2016 arkisin klo 9 - 15.

Taitelijan voi tavata Aulagalleriassa 1.3. klo 13 - 15. Tervetuloa!

 

LightraysLightwayNannajalkanen