Aulagalleriassa esitellään Johan Elfvingin valokuvia ja öljyvärimaalaus. Näyttelyn nimi on "Metsästä merelle".

- Kuvallinen ilmaisu sen eri muodoissa on aina kiehtonut minua, mutta vasta eläkepäivilläni olen itse ryhtynyt harrastamaan sitä, Uudessakaupungissa asuva Elfving kertoo.

Öljyvärimaalaus alkoi vajaat kaksikymmentä vuotta sitten, valokuvaaminen sen sijaan on kuulunut ohjelmistoon vasta viitisen vuotta.

- Nyt kuvaan ja kehitän ahkerasti, kuvaaminen on myös tuonut paljon uusia ystäviä. Maalatessani käytän joskus omia valokuvia aiheina; siitä esimerkkinä täällä oleva kuva vanhasta pajasta.

Johan Elfving ei pyri taiteellisiin kuviin, vaan keskittyy pitkälti luontoon, sen eläimiin ja luonnossa tapahtuviin yllätyksellisiin ja mielenpainuviin tilanteisiin.

- Ne ovat usein haasteellisia ja nopeita, luonnon tapahtumat vaativat paitsi perusvalmiutta ja ennakointia myös tuuria onnistuakseen. Aina ei onnistu, mutta joskus jokin pieni "juju" kuvassa saattaa kompensoida muuten heikohkon otoksen, Elfving miettii.

Lopuksi lyhyt kannustus Johan Elfvingiltä.

- Jos valokuvaaminen tuntuu kiinnostavan (etkä vielä kuvaa), niin ryhdy ihmeessä kokeilemaan. Älä vertaa tulostasi muihin äläkä aseta kynnyksiä, vaan pyri kehittymään omilla ehdoillasi. Toki neuvoja kannattaa kuunnella, mutta aina pitää muistaa, että kysymyksessä on vain harrastus. Kun pääsee alkuun siitä irtoaa paljon iloa.

Johan Elfving voitti kesällä 2015 Varsinais-Suomen kuvakilpailun valokuvalla "Kuutti".

Johan Elfvingin näyttely "Metsästä merelle" Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa on avoinna 30.3. - 29.4.2016 arkisin klo 9 - 15, Ratapihankatu 36, Turku.

Tervetuloa!

Lisätietoja: johan.elfving(at)uusikaupunki.fi, puh. 0500 606 344

elfving

majakka

taulut