Aulagalleriassa nähdään elokuussa taiteilija Liisa Leinosen (1956-2015) muistonäyttely Maalauksia.

Leinonen kuului Taivasalla-yhdistykseen, jossa toimii kymmenkunta yhdessä opiskellutta ja työtä tehnyttä jäsentä.

Yhdistyksen edustajat kertovat, että nimi tulee heidän järjestämistään TAIVASALLA-tapahtumista.

- Olemme pystyttäneet näyttelymme useana vuonna metsään, niityille ja lätäköihin. Ajatus lähti yhteisistä opinnoista ja siitä, että työhuoneista ja edullisista näyttelytiloista oli pulaa. Halusimme viedä taidetta epätavallisiin paikkoihin ja lähemmäs ihmisiä, joille näyttelyissäkäynti on vierasta, kertoo jäsen Eija Tähkäpää.

Pyörätuolia käyttäneen Liisan liittyessä yhdistykseen esteettömyys tuli entistä tärkeämmäksi, kun he valitsivat näyttelytiloja. Monissa tiloissa kompastutaan juuri tähän; kaikki eivät pääse sisään.

- Halusimme järjestää viime vuonna edesmenneen Liisan muistonäyttelyn Aulagalleriassa, johon on mahdollisuus päästä esteettä.

Liisa Leinonen teki sitkeästi työtä vammaisten asioiden parantamiseksi saaden myös paljon aikaan. Taiteilijana Liisa kuvasi luontoa ja elämän ilmiöitä herkästi ja oivaltavasti. Wäinö Aaltosen seura valitsi Liisan ”Vuoden vammaistaiteija”-stipendin saajaksi.

- Olemme koonneet muistonäyttelyyn Liisan töitä vuosien varrelta ilahduttamaan ja lohduttamaan hänen omaisiaan ja ystäviään sekä kannustamaan meitä kaikkia tekemään elämässämme tärkeitä asioita, vaikkei se aina helppoa olekaan.

- Uskomme, että Liisan töistä välittyy hänen iloisuutensa, älykkyytensä ja myönteinen elämänasenteensa meille kaikille, sanoo Tähkäpää.

Avajaisia vieteteään ti 2.8. klo 15-18. Esteetön kulku Läntisen Pitkäkadun puolelta.

Liisa Leinosen muistonäyttely Maalauksia Varsinais-Suomen liiton Aulagalleriassa 2.8. - 30.8.2016 arkisin klo 9-15, Ratapihankatu 36, Turku.

 

TAIVASALLA-yhdistys:
Eija Tähkäpää
Paula Vierikko
Pirkko Siivonen-Takku
Erja Ketamo
Eeva Harju
Arja Maarit Puhakka
Nanna Jalkanen

 liisa leinonen