Venäjällä syntyneen taiteilijan Svetlana Brezitskayan maalauksia voi ihailla Aulagallariassa 30.9. asti. Aulagalleriassa nähtävät maalaukset esittävät kaupunkitunnelmia Pietarista, Turusta ja Naantalista.

Svetlana on syntynyt vuonna 1977 Venäjällä, Moskovan alueella. Lapsuudessaan hän kiersi Moskovan aluetta vaihtaen usein asuinpaikkoja. Svetlanan vanhemmat huomasivat hänen luontaiset taipumuksensa ja kykynsä taidemaalaukseen. He määräsivät tyttärensä piirustuskouluun, jossa hän opiskeli noin kaksi vuotta.
Useat muutot ja opinnot yleissivistävässä koulussa estivät Svetlanan valmistumisen ammattitaiteilijaksi. Taidemaalaukseen ilmeni mahdollisuus palata vasta 27-vuotiaana.

Nykyään Svetlana asuu vakinaisesti Suomessa. Hänen miehensä on venäläinen kirjailija ja historikko Valeriy Pisigin. Svetlana ja Valeriy ovat rakastuneet Suomeen, sen ihmisiin ja luontoon.

Vuonna 2008 taiteilija liittyi Loimaan Taideseuraan.

Vuodesta 2014 lähtien Brezitskaya on Suomen venäläisten taiteilijoiden «Triada»-nimisen liiton jäsen.

Svetlana maalaa öljyllä pääasiassa maisemia. Häneen on vaikuttanut suuresti Venäjän taiteen realismi, impressionismi ja Pariisin jälki-impressionismi.

Svetlana Brezitskayan maalauksia Varsinais-Suomen liiton Aulagallariassa 5 - 30.9.2016, arkisin klo 9 - 15 (Ratapihanaktu 36, Turku).

 

IMG 2266IMG 2267