visio logo                            visio hero

 

Varsinais-Suomen koululuokat kutsutaan visioimaan uusi itsenäisyysjulistus seuraavalle sadalle vuodelle

Varsinais-Suomen liitto kutsuu kaikki varsinaissuomalaiset nuoret yläkouluissa, erityiskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa kertomaan visionsa siitä, millaiseksi he toivovat Suomen kehittyvän seuraavan sadan vuoden aikana.

Vision, eli uuden itsenäisyysjulistuksen, suunnittelu ja tekeminen voidaan yhdistää eri oppiaineisiin kuten äidinkieleen, historiaan ja yhteiskuntaoppiin, taideaineisiin tai teemaopintoihin. Pohjana voi olla sata vuotta sitten tehty itsenäisyysjulistus http://www.histdoc.net/historia/itsjul.html. Liikkeelle voi lähteä myös tyhjältä pöydältä.

Varsinais-Suomen liiton raati valitsee viisi parasta jatkoon menevää visiota ja palkitsee maakunnan parhaat visiot. Varsinais-Suomen parhaat visiot lähetetään Satakuntaliittoon, joka koordinoi hanketta valtakunnallisesti ja valitsee 20 parasta visiota.

Valtakunnallinen raati (raadin jäsenten nimet julkaistaan helmikuun 2017 aikana) valitsee maakuntien parhaista visioista valtakunnallisen voittajan, joka julkistetaan 15.11.2017 eduskunnassa Pikkuparlamentin ”Pärjäävätkö demokratiat maailmassa -seminaarissa.”

Osallistumisohjeet

Koulu voi päättää, tehdäänkö visiot yksilötyönä vai ryhmässä. Koululta valitaan (yksi tai useampi) paras ehdotus, joka toimitetaan Varsinais-Suomen liittoon.

Visio voi olla muodoltaan tekstiä, liikkuvaa kuvaa, valokuvaa tai piirros tai se voi olla kaikkia näitä. Esitystapa ei saa olla ketään syrjivä. Esityskieli voi olla suomi, ruotsi, saame tai viittomakieli.

Koulut voivat päättää, antavatko oppilaille vapaat kädet visioehdotuksensa toteutukselle vai rajaavatko toteutustapoja esimerkiksi vain kirjoituksiin, kuviin tai videoihin.

Aineisto-ohjeet eri toteutusvaihtoehdoille

Valokuvat
Voit käyttää kuvaamiseen älypuhelinta, jossa on vähintään 10 megapikselin kamera tai järjestelmäkameraa (suurin mahdollinen laatu).
Koko: Kuva on laadukas, jos sen koko on 2000 x 3000 px. Voit tarkistaa kuvasi koon koneella klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla Ominaisuudet/Properties > Tiedot/Details-välilehti > Valokuva/Image > Mitat/Dimensions (PC) TAI Näytä tietoja/Get Info > Lisätietoja > Mitat (Mac).
Tiedostomuodot: jpg / png

Piirroskuvat (skannattuna)
Minimikoko: A4 (210x297 mm)
Resoluutio: Valitse skannatessasi tarkkuudeksi (resoluutioksi) vähintään 300 dpi. Tarkkuus voi olla myös suurempi.
Tiedostomuodot: jpg / png / pdf

Videot
Maksimikesto: 2 minuuttia
Tiedostomuoto: mp4

Kirjoitukset
Maksimimerkkimäärä: 3500 merkkiä välilyöntien kera, vastaa noin 1,5 liuskaa tekstinkäsittelyohjelmalla (fonttikoko: 12, riviväli: 1,5).

Kysyttävää aineisto-ohjeista
Kysymyksiisi vastaa Julia Hannula: puh. 050 572 4141, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vision alussa tulee selkeästi tulla esiin vision nimi, koulun nimi, tekijätiedot sekä paikkakunta ja maakunta (Varsinais-Suomi)
.
Viimeinen palautuspäivä Varsinais-Suomen liittoon 12.5.2017.
Käyntiosoite: Ratapihankatu 36
Postiosoite:
Varsinais-Suomen liitto
PL 273
20101 Turku

Avoinna 9:00-15:00

Lisätietoja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vieraile myös hankkeen sivustolla http://www.100visio.fi/