Euroopan komission aluepolitiikan pääosaston (DG Regio) sekä työ- ja elinkeinoministeriön järjestämä Smart Regions 2.0 -konferenssi järjestettiin Helsingissä viime viikolla. Varsinais-Suomi oli näkyvästi esillä tapahtumassa, joka kokosi yhteen yli 850 eurooppalaista vaikuttajaa. Pääpuhujina tilaisuudessa olivat komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja aluekomissaari Corina Crețu sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Varsinais-Suomen vahva asema meriteollisuudessa huomioitiin myös puheenvuoroissa. Samoin Smart Blue Regions -projekti, jossa Varsinais-Suomen liitto on mukana, mainittiin hyvänä esimerkkinä alueiden välisestä yhteistyötä. Projektin tavoitteena on auttaa osallistuvia alueita toteuttamaan omaa älykkään erikoistumisen strategiaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Komissaarit tutustuivat vierailunsa yhteydessä myös ChemSAR-projektiin, jonka vetäjänä toimii Turun yliopisto.

Varsinais-Suomen ständillä esiteltiin mm. Rolls-Roycen ja Meyerin uusimpia innovaatioita ja kävijät pääsivät testaamaan Turku Game Labin pelejä ja sovelluksia. Varsinais-Suomi oli lisäksi yhdessä 10 muun Suomen alueen kanssa toteuttamassa konferenssin iltatilaisuutta.

Smart Regions 2.0 konferenssin ohjelmaan voi tutustua täällä


SmartBlueRegions -projekti:
www.smartblueregions.eu

ChemSAR-projekti:
https://blogit.utu.fi/chemsar/

Helina pojat netti

osasto netti

puhuja netti

standi netti

standi2 netti

helina lukee netti

lasit netti

amk lasit netti