Syksyllä 2017 Varsinais-Suomessa käynnistynyt maakunnallisen järjestöyhteistyön tiekarttatyöskentely tunnistaa toimijoiden välisiä yhteisiä intressejä ja yhdistää voimat tavoitteiden toteuttamiseksi. Yhdessä luodaan yhä paremmat edellytykset sekä järjestöjen muodostaman kentän sisäiselle että kuntien ja maakunnan kanssa tehtävälle yhteistyölle.


Maakunnallinen järjestöyhteistyö ja tiekarttatyö on osa Varsinais-Suomen maakuntastrategia- ja maakuntaohjelmatyötä 2018–2021, missä järjestöyhteistyön kehittäminen mainitaan yhtenä maakunnan kehittämisen toimenpiteistä. Maakuntastrategia korostaa maakunnallisen kumppanuusyhteistyön tärkeyttä ja rakentaa kanavia sen toteuttamiseksi, myös järjestökenttää ajatellen.


Varsinais-Suomen järjestöyhteistyön tiekartassa 2018-2020 esitellyt yhteiset kehityspolut, tavoitteet ja toimenpiteet on tunnistettu tiekarttatyöhön osallistuneiden noin 80 varsinaissuomalaisia järjestöjä ja yhdistyksiä edustavien henkilöiden keskinäisessä keskustelussa. Tiekartta on yhteistyön elävä opas, jota päivitetään vähintään muutaman vuoden välein - matkan alussa ehkä tiiviimmälläkin tahdilla - toivottavasti yhä laajenevan osallistuvan järjestöjoukon toimesta. Tavoitteena on, että ensimmäinen tiekartta julkaistaan syksyllä 2018.

Varsinais-Suomen järjestöyhteistyön tiekartta 2018-2020

Kommentit tiekarttaluonnokseen pyydetään lähettämään 3.5.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Salla-Maria Lauttamäki, p. 040 520 0761 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.