Filip Zdravevski s. 2009


Filip aloitti maalaamisen alle 1-vuotiaana. Ensimmäinen maalaus oli iso 50*65 cm ja siitä tulee näyttelyn nimikin ; ”Valmis sanoi 1-vuotias, kun pensseliin tarttui”. Kynään on tarttunut jo puolivuotiaana, josta on säilynyt ”Meren ääniä” työ.

Maalaaminen ja piirtäminen ovat olleet niitä joihin hän ei kyllästynyt. Kolme vuotiaana hän istui pöydän päässä ja huokaisi:” minä sitten rakastan piirtämistä”. Piirroksista löytyvät: ihmiset, eläimet, Ninjat, luurangot jne. Luurankojulisteen hän teki 4 – vuotiaana messuosastolle, jossa tehtiin mm. jäsenkorjausta.

Päiväkodin maalauksista ”Äiti, minä ja meri” on kolmevuotiaana maalattu akryyliväreillä. Myöhemmin mukaan tuli erilaiset askartelu, savityöt sekä huovutus ja muut käsityöt.

Viisivuotiaana Filip meni kuvataidekouluun ja sai kokeilla erilaisia menetelmiä taiteen tekemiseen. Seitsemän ja kahdeksan vuotiaana hän kävi koulussa kuvataidekerhoa. Kesällä 2016 hän osallistui WAMin kuvataide kurssiin ja samaan aikaan oli Ismo Kajanderin näyttely siellä, joka oli ensimmäinen innoittaja käsitetaiteeseen. Kuvataidekerhossa oli samana syksynä aiheena Yayoi Kusaman taide. Taiteilija joka täyttää työnsä pilkuilla ja palloilla. Filip pääsi joulukuussa tutustumaan Helsinkiin Kusaman näyttelyyn. Kesällä 2017 oli taas Wamin kurssi ja siellä Jacob Hashimoton upea näyttely, joka inspiroi vielä illatkin kurssin jälkeen tekemään vastaavan tyyppisiä töitä. Juhannuksena olikin sitten kotiin yhteen huoneeseen pystytetty oma näyttely. Koulun toisen luokan työt ovat painottuneet menetelmiin leikataan ja liimataan. Kuvataidekerhossa on maalattu, piirretty, tehty kamera ja tutustuttu videolta taiteeseen.

Matkan varrella on valmistunut koruja, kirkkoja, temppeli ja virkannut kaulahuivin isille sekä tehnyt origamitaitteluja, charitzardeja. Viisivuotiaana hän teki kirjan lahjaksi piirtäen ja sanellen samanaikaisesti.

Syksyllä hän siirtyy kuvataidepainotteiselle luokalle.