"Kuvataiteet, museot ja kirjallisuus ovat aina olleet osa elämääni. Lapsuudenhaave oli tulla opettajaksi tai taiteilijaksi. Mutkan kautta olen saanut kokea molempia ja paljon muuta. Tekninen piirtäminen ja suunnittelu tavallaan köyhdyttivät pitkäksi aikaa mielikuvitusta ja kykyä tuottaa sellaista mitä olisin halunnut. Osittain ehkä myös se että juuri tapa millä tuottaa ei ollut vielä osunut kohdalleni.

Elämääni on aina kuulunut harrastuksenomainen tekeminen; lovileikkauksesta ikonimaalaukseen. Taiteen tekemistä sivusi myös yksi ammateistani - taideterapeutti - vaikka siinä ei olekaan tarkoitus sinällään tuottaa taidetta. Sain kuitenkin toteuttaa maalaamista ja ohjata/opettaa niin yksilötasolla kuin ryhmissäkin.

Sunnuntaimaalareihin liityin jo yhdeksänkymmentä luvulla, mutta jäi sivuun työkiireitten takia vuosiksi. Vuonna 2015 osallistuessani Jan Kenneth Weckmanin sekatekniikka kurssille alkoi taas aktiivinen kausi. Tekniikka vei minut mennessään.Se oli minua ja minulle. Olen tehnyt myös kollaaseja ja maalaan myös akryyliväreillä nykyään. 

Huhtikuussa 2018 minulla oli näyttely Naantalin Taidehuoneella  ja nyt lokakuussa oli Itäisenkadun kehystämön ikkunanäyttely."

Anna-Liisa Metsälän Mysteeri II näyttely liiton Aulagalleriassa, Ratapihankatu 2, Turku 2.11. - 30.11. arkisin klo 9 - 15.

 annaliisametsala

Kuva: Anna-Liisa Metsälä