Etelä-Suomen EAKR-haku, ideavaihe 29.10. - 30.11.2018, varsinainen haku päättyy 4.3.2019
Alkaa: 29.10.2018
Päättyy: 4.3.2019

Sisältö:

Etelä-Suomen EAKR -hakukierros on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe on ideahaku 29.10. - 30.11.2018, jossa hakijat toimittavat tavallista hakemusta suppeamman projektin aiesuunnitelman. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA2014-järjestelmässä.

Etelä-Suomen maakunnat hakevat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toimintalinjan 1 ja 2 mukaisia hankkeita:

Toimintalinja 1: pk-yritysten kilpailukyky

Toimintalinja 2: Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Tämän hakukierroksen alueelliset painotukset

Syksyn 2018 EAKR-haussa maakunnat ovat määritelleet alueellisia painopisteitä, joita he haluavat painottaa tällä hakukierroksella. Rahoitushakuun avoinna olevat toimintalinjat, erityistavoitteet ja alueelliset painotukset maakunnittain on kuvattu alla.

Syksyn 2018 EAKR-haussa Etelä-Suomessa maakuntien yhteisenä painopisteenä on alueiden älykkään erikoistumisen kärjet.

Haussa toivotaan saatavan runsaasti ylimaakunnallisia hankehakemuksia. Ylimaakunnallisia hankkeita toivotaan varsinkin erityistavoitteeseen 3.2 Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen, mutta myös muut maakuntien hakuun avaamat sisällöt ja erityistavoitteet ovat käytettävissä.

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa avataan hakuun toimintalinja 2 (Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen) ja sen kaikki erityistavoitteet

- Erityistavoite 3.2, uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen,

- Erityistavoite 4.1, tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta,

- Erityistavoite 5.1, yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen

Valinnassa painotetaan Varsinais-Suomen maakuntastrategian mukaisia, alueen älykkään erikoistumisen painopisteitä

  • Sininen kasvu ja teollisuuden modernisointi,
  • Innovatiiviset ruokaketjut,
  • Lääke- ja bioteknologia

tukevia innovatiivisia kehittämistoimia sekä vähähiilisiä kehittämistoimia.

https://www.varsinais-suomi.fi/fi/tehtaevaet-ja-toiminta/maakuntastrategia/maakuntaohjelma

Valintakriteerit:

Valintakriteerit määritellään tarkemmin hakijan oppaassa (Huom! Hakijan oppaan sivulla 12 on virheelliset päivämäärät. Oikeat päivämäärät ovat 29.10.-30.11.2018 ja 4.3.2019. Hakijan opas, johon on korjattu kyseisen sivun päivämäärät, löytyy täältä.)

Hankkeiden arvioinnissa käytetään seurantakomitean hyväksymiä arviointikriteerejä. Lisäksi maakunnan yhteistyöryhmä voi päättää alueellisista, täydentävistä valintaperusteista, jotka kerrotaan hakijan oppaassa.

Hakemusten toimitustapa:

Haun ensimmäisessä vaiheessa hankeideat jätetään Etelä-Suomen EAKR-rahoitusta koordinoivaan Uudenmaan liittoon 30.11.2018 mennessä erillisellä idealomakkeella.

Ideahakulomake, pdf

Sähköisen pdf-lomakkeen täyttö onnistuu, kun lataat tiedoston ensin koneellesi ja avaat sen Adobe Acrobat -ohjelmalla.

Ideahakulomake, doc

Word-lomake avautuu suoraan täytettävässä muodossa Microsoft Word –ohjelmalla

Haun toisessa vaiheessa varsinaiset viralliset hakemukset täytetään EURA 2014 -järjestelmässä osoitteessa www.eura2014.fi. Hakemukset tulee jättää 4.3.2019 mennessä.

Toimitusosoite:

Allekirjoitettu ideahakulomake palautetaan 30.11.2018 klo 14.00 mennessä sähköpostin liitetiedostona tai postitse (Postitettaessa postileiman päiväys viimeistään 30.11.2018):

Sähköpostin liitetiedostona (allekirjoitettuna ja skannattuna) osoitteeseen //Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Viestin aihe/otsikkokenttään merkintä "EAKR-ideahaku"

tai postitse:

Uudenmaan liitto / kirjaamo
EAKR-ideahaku
Esterinportti 2 B
00240 Helsinki


Lisätiedot:

Hakijan opas ohjeistaa tuen hakijoita. (Huom! Hakijan oppaan sivulla 12 on virheelliset päivämäärät. Oikeat päivämäärät ovat 29.10.-30.11.2018 ja 4.3.2019. Hakijan opas, johon on korjattu kyseisen sivun päivämäärät, löytyy täältä.)

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestään infotilaisuuksia. Koko Etelä-Suomen infotilaisuus järjestetään Helsingissä 1.11. ja alueelliset infotilaisuudet marraskuun alussa. Katso tarkemmat tiedot tästä uutisesta.

Linkki Etelä-Suomen ja Uudenmaan EAKR-hakinfojen materiaaleihin.