Merialueiden valtakunnallisten tulevaisuusskenaarioiden luonnokset sekä suunnittelualueiden tilannekuvat ovat kuultavana 10.4.-10.5.2019.

Merialuesuunnitelmat ovat Suomen rannikko maakuntien liittojen ja Ahvenanmaan johdolla yhdessä sidosryhmien kanssa muodostettava näkemys merialueen tulevan käytön suuntaviivoista. 

Merialuesuunnittelun perustan muodostaa tilannekuva, joka koostuu useista erillisistä selvityksistä:

- Suunnittelualueiden ominaispiirreselvitykset

- Sinisen talouden tilannekuva 2018

- Suunnittelualueiden merellisen kulttuuriperinnön ominaispiirteet

- Suomen meren rannikon rakennetut ja rakentamattomat rannat -seurantatutkimus

- Meriluonnon zonation analyysi 2019

- Meriympäristön tila 2018.

Tilannekuvan pohjalta merialuesuunnittelijat ovat luonnostelleet valtakunnallisia merialueen tulevaisuusskenaarioita Capful Oy:n johdolla. 

 

Sidosryhmiltä pyydetään näkemyksiä

Tilannekuvaan ja valtakunnallisten tulevaisuusskenaarioiden luonnoksiin pyydetään sidosryhmien näkemyksiä. Aineistot ovat nähtävillä 10.4.-10.5.2019 osoitteessa merialuesuunnittelu.fi. Sivuilla on digitaalinen kyselylomake, jonka kautta voi antaa näkemyksensä. Huhti-toukokuussa järjestetään sidosryhmätyöpajoja, joiden kautta valtakunnallisista skenaarioista jatketaan suunnittelualuekohtaisten skenaarioiden muodostamiseen. Varsinais-Suomen liitto ja Satakuntaliitto vastaavat Saaristomeren ja Selkämeren eteläosan suunnittelualueen suunnittelusta. 

 

Lisätietoja:

Suunnittelujohtaja Heikki Saarento, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 7203 056

 Erikoissuunnittelija Timo Juvonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 8295 543

 

MSP sektorit