Anna-Liisa Metsälä:

Syksyllä 2018 esittelin sekatekniikkatöitäni Aulagalleriassa. Työt olivat monikerroksisia;guassi,hiili, vesi, akvarelli . Sen jälkeen olen pääosin tehnyt akryyliväreillä maalauksiani.

Pari vuotta sitten kiinnostuin encaustic´asta kun näin miten upeita töitä sillä tekniikalla voidaan toteuttaa.  Itse olen tehnyt, kuten näyttelyn nimestä voi päätellä, pelkästään silitysraudalla.

EncausticArt on muoto mitä kuka tahansa  voi harrastaa ja positiivisinta siinä on, että jokainen tekijä kokee onnistumisen ilon.  Encaustic eli vahamaalaus on hyvin vanha taidemuoto. Encaustic on käännetty englanniksi muotoon "to burn in" eli "polttaa sisään". Jo muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset käyttivät mehiläisvahaa materiaalinaan maalatak-seen kuvia mm. puualustalle tai vaikkapa muumioiden kääreisiin.

Mehiläisvaha sulaa kuumennettaessa ja vahaa voidaan käyttää maalina. EncausticArt värejä on valmiina saatavilla 48 eri väriä, mutta myös lasten vanhat vahavärit sulattamalla saadaan omia värejä.  Itse olen tehnyt em. tavalla. Käytän vanhaa tavallista silitysrautaa ja paperiksi käy hyvin myös kalenterien valkoinen puoli, joka on riittävän kiiltävää eikä ime kuumaa vahaa sisäänsä.

Tekniikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia jos haluaa tehdä enemmän ja isompia. Tarjolla on lämpölevyjä, kuumakyniä ja - puhaltimia jne. Tule tutustustumaan ja keskustelemaan kun olen paikalla.

 

EncausticArt SILITYSRAUDALLA 02.08.-31.08.2019 Aulagalleriassa, Ratapihankatu 36, 20100 Turku, arkisin klo 9-15.

EncausticArt