Turun Eurooppa-foorumin paneelikeskustelu:

How to strengthen Southern Finland as the gateway to Europe?
Connectivity as the core of Finland’s TEN-T strategy

Aika: torstaina 29.8.2019, klo 13.30-15.00
Paikka: Turun pääkirjaston Studio, Linnankatu 2.

Torstaina 29.8. Turun Eurooppa-foorumissa järjestetään liikenneaiheinen paneelikeskustelu, jossa pohditaan Etelä-Suomen asemaa osana eurooppalaista liikenneverkostoa.

Turku ja koko eteläinen Suomi kuuluvat Välimereltä Skandinaviaan ulottuvaan EU:n liikenneverkkokäytävään, joka kytkee alueen tiiviisti Eurooppaan. Turku on tärkeä osa tätä liikennereittiä, joka yhdistää lännessä Tukholman ja idässä Pietarin suuralueet. EU:n liikenneverkkokäytävään kuuluvat Lounais-Suomen osalta niin Turun ja Naantalin satamat, Turun lentokenttä kuin myös maantie- ja rautatieyhteydet Turusta Helsingin suuntaan.

Turku on myös osa Etelä-Suomea halkovaa Pohjoista kasvuvyöhykettä, joka kokoaa yhteen Etelä-Suomen 13 merkittävintä kaupunkia ja kuusi maakuntaa yhteistyöverkostoksi. Pohjoinen kasvuvyöhyke linkittää kaupunkiseutuja laajemmaksi työssäkäynti- ja talousalueeksi ja tarjoaa näin alueen yrityksille kansainvälisesti houkuttelevia investointimahdollisuuksia. Lounais-Suomesta mukana ovat Turku, Salo, Uusikaupunki, Pori ja Rauma sekä Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat.

Paneelikeskustelun tarkoituksena on ennen kaikkea pohtia, miten Lounais-Suomen asemaa ja liikenneyhteyksiä niin Suomen sisällä kuin myös Ruotsiin, Eurooppaan sekä globaalisti voitaisiin parantaa. Tarkasteltavana on myös EU:n liikennehankkeille tarjoamat rahoitusmahdollisuudet sekä unionin liikennepolitiikan tulevaisuuden suuntaviivat. Myös Suomen liikenneinvestoinnit nousevat varmasti keskusteluun.

Mukana keskustelemassa ovat Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Euroopan komission liikennepääosaston apulaisyksikönpäällikkö Philippe Chantraine, Tukholma-Mälardal alueen liiton pääsihteeri Maria Nimvik Stern sekä liikenneministeriön edustaja.

 

  • Turun merellinen sijainti, sen historialliset suhteet Ruotsiin ja muualle Itämeren alueelle sekä sen asema osana nykyistä EU:n liikenneverkostoa tekevät kaupungista keskeisen liikenteen solmukohdan. Turkua voidaankin hyvällä syyllä pitää Suomen porttina Eurooppaan. Meidän tulee entisestään vahvistaa moderneja ja ympäristöystävällisiä liikenneyhteyksiä Etelä-Suomen sisällä, mikä edesauttaisi yhteyksiä myös Eurooppaan. Turun ja Helsingin välinen tunnin juna olisi erinomainen tapa edistää näitä pyrkimyksiä, toteaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tilaisuus on avoin, eikä vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Paneelikeskustelu käydään englanniksi. Englanninkielinen ohjelma liitteenä. Tilaisuuden striimauslinkki päivitetään Facebook-tapahtumaan https://www.facebook.com/events/2301228920190964/.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Turun kaupunki, Pohjoinen kasvuvyöhyke, Interact Office Turku, Varsinais-Suomen liitto sekä Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto.

Lisätiedot:

yhteysjohtaja Marjo Uotila, Pohjoinen kasvuvyöhyke, 040 651 4724, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Program

Turku Europe Forum panel discussion:

How to strengthen Southern Finland as the gateway to Europe?
Connectivity as the core of Finland’s TEN-T strategy

 

Time: August 29th at 13.30-15.00
Place: Studio of the Turku Main Library, Linnankatu 2, Turku.

Panelists:

Minna Arve, Mayor, City of Turku
Henna Virkkunen, MEP, European Parliament
Maria Nimvik Stern, Secretary General of the Council for the Stockholm Mälar Region, Sweden
Philippe Chantraine, Deputy Head of Unit DG MOVE, European Commission
Representative of the Ministry of Transport and Communications of Finland, tbc.

The panel is organized by the City of Turku, the Northern Growth Zone, the Interact Office Turku and the Regional Council of Southwest Finland. The panel will be moderated by Marjo Uotila, Director of Strategic Alliances, Northern Growth Zone.

The language of the panel discussion will be English, and discussion will be streamed online.

Contact information

Director Marjo Uotila, Northern Growth Zone, tel. +35840 651 4724, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Link to the Turku Europe Forum event:
http://www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi/ohjelma