18.10.2019 klo 12.00

Varsinais-Suomen kansanedustajat jättivät talousarvioaloitteet Tunnin junan rakentamisen aloittamisesta ja Saaristomeren tilan parantamisesta

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä on tänään jättänyt yhteisiä talousarvioaloitteita Tunnin junan rakentamisen aloittamisesta ja Saaristomeren tilan parantamisesta. Talousarvioaloitteet ovat maakunnan edunvalvonnan kärkitavoitteita.

Tunnin junan rakentamisen aloittamiseen ehdotetaan määrärahaa Espoon kaupunkiradan rakennustöiden käynnistämiseksi.

  • Hallitus on sitoutunut itse suurten raidehankkeiden edistämiseen. Tunnin junan ensimmäinen osakokonaisuus eli Espoon kaupunkirata on suunnittelultaan täysin valmis, joten sen rakentaminen pitää aloittaa viipymättä, kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo.
  • Tunnin juna ei ole alueellinen liikennehanke, sillä mahdollistetaan Etelä-Suomessa 1,5 miljoonan ihmisen liikkuminen yhtenäisen työssäkäyntialueen sisällä ja luodaan monille aito kannustin siirtyä yksityisautosta raiteille, Kanerva lisää.
  • EU jakaa jäsenmaille miljardeja euroja liikennehankkeiden tukia, mutta Suomi ei ole kyennyt tätä juurikaan hyödyntämään. Nyt kun rahaa ollaan taas jakamassa ja kun tulevan kauden alkuun osuvat suuret hakukierrokset, tulisi Suomella olla rakentamispäätös, jolla näitä tukia hyödynnetään, varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila (ps.) huomauttaa.

Varsinais-Suomen kansanedustajat tekivät myös yhteisen aloitteen Saaristomeren tilan parantamisesta.

  • Maamme ainutlaatuinen rikkaus Saaristomeri on vakavasti sairas. Ravinnepäästöt ovat Itämeren suurimmat, mutta panokset tilan korjaamiseen yhä riittämättömät. Lounais-Suomen olosuhteet, kuten peltojen kaltevuus, kiihdyttävät ilmiötä, mutta mahdollistavat myös toimenpiteiden tehokkaan kohdistamisen Saaristomeren valuma-alueelle, Kanerva korostaa.

 

Talousarvioaloite Tunnin junan rakentamisen aloittamisesta

Talousarvioaloite Saaristomeren tilan parantamisesta

 

Lisätiedot:

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva, puh. 050 511 3055

varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila, puh. 044 500 1982