Parolabacken kallioylnk vanhamerkki

Kuva: Lasse Nurmi

Valtion taholla on koronakriisin myötä herätty ymmärtämään virkistysalueiden ja -reittien merkitys asukkaille ja matkailulle. Samalla kun on tunnistettu kuntien rahoitusongelmat, on myös ymmärretty, että satsaamalla virkistyskohteiden kehittämiseen pystytään palvelemaan kohtuullisin resurssein hyvin laajaa käyttäjäkuntaa. Tästä syystä valtio kanavoi 10 miljoonan euron tukipaketin ELY-keskusten kautta kunnille. Kunnat tai kuntayhtymät voivat hakea tätä rahaa, mutta erityisesti Varsinais-Suomessa kunnat ovat tärkeimpiä hakijoita, sillä Varsinais-Suomesta puuttuu edelleen maakunnallinen virkistysalueyhdistys, joka voisi rahaa kuntien edustajana hakea.

Varsinais-Suomen liitto kannustaa alueensa kuntia olemaan aktiivisia ja seuraamaan rahoitushaun avautumista.

Varsinais-Suomen liitossa on tällä hetkellä valmisteilla ja nähtävillä Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja varojen vaihemaakuntakaava, jossa teemoina ovat mm. virkistys, retkeily ja matkailu. Rahoituksen turvin kunnat voisivat esimerkiksi kehittää kaavaehdotuksessa mukana olevia alueita tai vielä toteuttamattomia ohjeellisia retkeilyreittiosia. Valmisteilla olevaan kaavaan voi tutustua digitaalisesti tämän linkin kautta.

Varsinais-Suomen alueen virkistys- ja luontomatkailukohteiden sekä reittien kirjoon voi tutustua vaikkapa Varsinais-Suomen virkistys- ja matkailutietoaineisto VIRMA:n avulla Lounaistiedon karttapalvelun välityksellä täällä .

Lisätietoa rahoitushausta

Lisätietoa liiton toiminnasta näissä teemoissa: Lasse Nurmi, erikoissuunnittelija, virkistys ja tutkimus, p. +358 (0)40 5435 473, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.