Central Baltic 2021–2027 -ohjelman ensimmäinen luonnos on valmistunut. Ohjelmavalmistelussa siirrytään nyt julkiseen kuulemiseen.

Käytännössä julkinen kuuleminen tarkoittaa, että kaikki kiinnostuneet voivat vastata ohjelmaa koskevaan kyselyyn sekä kommentoida. Kysely ja kommentoitavat materiaalit – ohjelmaluonnos ja strateginen ympäristövaikutusten arviointi – on julkaistu ohjelman verkkosivuilla. Kyselyyn voi vastata 9. maaliskuuta asti.

Central Baltic on EU:n alueellisen yhteistyön ohjelma, johon osallistuu rannikkoalueita neljästä Itämeren maasta. Uuden ohjelmakauden teemat liittyvät innovaatioihin ja kilpailukykyyn, ympäristöön ja kestävään kehitykseen sekä työllisyyteen ja palveluihin.

Tervetuloa 10.2. kuulemaan ohjelmasisällöistä ja julkisesta kuulemisesta

Julkisen kuulemisen yhteydessä ohjelma-alueen maissa järjestetään kaikille avoimet webinaarit. Suomen webinaari pidetään keskiviikkona 10. helmikuuta kello 13–15.

Webinaarissa esitellään ohjelmaluonnosta, strategista ympäristövaikutusten arviointia sekä julkisen kuulemisen kyselyn sisältöä. Ohjelma-aineisto ja kysely ovat englanninkielisiä. Webinaari pidetään suomen kielellä.

Kyselyyn toivotaan vastauksia erityisesti ohjelma-alueen toimijoilta. Suomessa ohjelma-alue kattaa Uudenmaan lisäksi Satakunnan, Varsinais-Suomen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnat. Vastauksia ja kommentteja toivotaan laajasti yhteiskunnan eri aloilta.

Uudenmaan liitossa toimiva Etelä-Suomen Central Baltic -kontaktipiste neuvoo ja palvelee ohjelmaan liittyvissä tiedusteluissa.
 

> Julkinen kuuleminen: ohjelman materiaalit sekä kysely

> Ilmoittautuminen Suomen julkisen kuulemisen webinaariin, pikaiset ilmoittautumiset 8.–9.2.

> Lisätietoa ohjelmavalmistelusta Central Baltic -ohjelman verkkosivuilla
 

Lisätietoja:

EU-erityisasiantuntija Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 629 0420

 Interreg