22.6.2021

 

Ylikunnallisten luottamustoimielinten paikkajakoa valmisteleva, puolueiden piirijärjestöjen edustajista koostuva Varsinais-Suomen valintatoimikunta sai työnsä päätökseen tiistaina 22.6. pidetyssä kokouksessa. Valintatoimikunta kokosi vaalituloksesta ja eri kuntien paikkamääristä eri organisaatioissa koostuvan palapelin hyvässä hengessä.

- Neuvotteluja on helppo käydä, kun kaikki ymmärtävät toistensa erityistoiveita ja -tarpeita, totesi toimikunnan puheenjohtaja Juha Rantasaari (kok.). – Kun jokainen on vuorollaan valmis joustamaan, päästään tasapainoiseen lopputulokseen.

Paikkaneuvottelujen lisäksi valintatoimikunta sopi menettelytavoista tilanteissa, joissa luottamushenkilö siirtyisi puolueesta toiseen kesken kauden. – Luottamustehtävät ovat puolueiden yhdessä sopimia kokonaisuuksia, eivät luottamushenkilöiden henkilökohtaista omaisuutta. Siksi on tärkeää yhdessä sopia pelisäännöt, joiden mukaan tällaiset tapaukset käsitellään, Rantasaari korosti. Sopimus viedään seuraavaksi kunkin puolueen piirijärjestön hyväksyttäväksi ja sen käyttöön ottamista suositellaan myös paikallistoimijoille.

Lisätiedot: valintatoimikunnan puheenjohtaja Juha Rantasaari 040 514 0894