Varsinais-Suomen liiton Aulagallerian näyttelyssä on nyt esillä Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen kolmannen vuosikurssin opiskelija Anna Nummen neulanreikäkuvia.

Näyttely ”Matkalla – On a Journey” on avoinna 1.6–1.7.2011. Näyttely on toteutettu sekä suomeksi että englanniksi, lisäksi kuvat puhuvat kielirajojen ylitse. Matkalla on näyttely, joka kutsuu kävijänsä toiseen maailmaan. Neulanreikäkuvien tunnelma on maaginen ja mystinen. Kuvat kysyvät missä ne on otettu, ja mitä niissä tapahtuu. Mieleen jää usein aavemainen tunnelma jostakin salatusta.

Camera Obscura on valokuvauksen vanhin muoto, kuvan heijastuminen reiän läpi tunnettiin ilmiönä jo kauan ennen kuin kuvia osattiin tallentaa filmille tai paperille. Neulanreikäkuvan erityisyyksiin kuuluu loputtoman tarkka syvyystarkkuus sekä epätodellisesti vääristyvä tila. Näyttelyssä on myös nähtävissä kamera, jolla kuvat on kuvattu.

Anna Nummi löysi neulanreikäkuvauksen sattumalta. Berliiniläisen gallerian kaupasta löytyi paperikamerakirja, jonka ohjeiden mukaan kuvaaminen oli helppoa. Näytteillä on tämän kevään aikana syntyneitä otoksia värikuvina. Kuvat Nummi on ottanut Saksassa ja Tanskassa.

Anna Nummi opiskelee kolmatta vuotta maalausta Taideakatemiassa. Valokuvaus on ollut jo pitkään vahvasti mukana hänen työskentelyssään ja neulanreikäkuvaaminen on uusin aluevaltaus.

Liiton Aulagalleria avasi 14.2.2011 Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi. Nyt esillä on kolmas näyttely.

 

”Matkalla – On a Journey” Aulagalleria, Ratapihank. 36 Turku, 1.6.–1.7. avoinna arkisin 8.30–15

Lisätietoja:

Anna Nummi http://urbanrevolutions.dy.fi tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

maakunta-arkkitehti Heidi Saaristo 050 5462 936

tiedottaja Jessica Ålgars-Åkerholm 040 7755 781

anna nummi