Varsinais-Suomen liitto ja Satakuntaliitto esittäytyvät yhdessä Turun kansainvälisillä kirjamessuilla Turun Messu- ja kongressikeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 4. - 6.10.2013. Yhteisenä teemana osastoilla on rakennusperintö ja erityisesti Alvar Aalto. Varsinais-Suomen liitto esittelee myös mm. Europe Direct -tiedotuspisteen toimintaa sekä paikkatietokeskus Lounaispaikkaa.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan osastoilla on kummallakin yleisökilpailu palkintoineen. Pääpalkintona Varsinais-Suomen liiton osastolla arvotaan osallistujien kesken Aalto –jakkara.

Liitot ovat tuottaneet yhdessä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimialueen kanssa lavaohjelmaa messuille:
Kahden maakunnan draamakirjallisuus Auditorio I pe 4.10. klo 11.15 – 12. Lavalla lukudraamakatkelmat Tapio Koivukarin näytelmästä Enok pukseerilla ja Ilpo Tuomarilan näytelmästä Taulahäntä ja kivenhakkaaja eli Nurmi ja Aaltonen. Kirjailijoiden kanssa näytelmäkirjallisuudesta keskustelevat Annamari Karjalainen, Raija-Liisa Seilo ja Minna Sirnö.

Modernismin perintö hukassa? Kuisti-lava pe 4.10. klo 11.40 - 12.10 Keskustelussa pohditaan Alvar Aallon ja modernismin jälkiä Lounais-Suomessa – niin merkkirakennuksia kuin standardoituja massatuotettuja rakennuksia. Keskustelua rakennusperinnön asiantuntijoiden kanssa virittelevät Liisa Nummelin (Satakunnan museo) ja Henri Terho (Taiteen edistämiskeskus). Keskustelussa mukana tutkija Kaarin Kurri, (Turun museokeskus), Asiamies Mikko Laaksonen (Bryggman-säätiö) ja arkkitehti Tuula Pöyhiä (Alvar Aalto –säätiö.)

Kun kirjailija rakastaa kotiseutuaan. Kuisti-lava la 5.10. klo 11.20 - 11.45. Heli Laaksonen ja Elina Wallin runollisina oppaina Varsinais-Suomen ja Satakunnan hurmaavilla teillä.

Runokilpailu Runopuulaaki Leikkimielinen runokilpailu Varsinais-Suomi vastaan Satakunta sovelletuilla runopuulaaki -kilpailun säännöillä lauantaina 5.10. Turun Kirjakahvilassa, Vanha Suurtori 3, klo 20 - 22. Tilaisuuden avaaja ja ns. ”nollarunoilijana” toimii Heli Laaksonen. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Ideana on, että kilpailijat esittävät omia runojaan runon ihannemitan ollessa kolme minuuttia. Tuomaristo kootaan tilaisuuden alussa yleisön joukosta. Jokaisella kierroksella putoaa pois yksi kilpailija, kunnes jäljellä on voittaja. Kilpailijat: Satakunnan joukkue: Merja Hermonen, Elina Wallin, Tapio Koivukari. Varsinais-Suomen joukkue: Asko Lehtonen, Daniil Kozlov, (kolmas runoilija vielä avoin).

Lisätietoja antaa Risto Kupari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh 044-793 3520.

Schuman-seura, Europe Direct Varsinais-Suomi ja Eurooppasäätiö järjestävät yhteistyössä Euroopan kansalaisten teemavuoden 2013 –nojatuolikeskustelun su 6.10. klo 13, jossa paikalla mm. europarlamentaarikot Liisa Jaakonsaari, Sirpa Pietikäinen ja Hannu Takkula.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Hannele Hartikainen, Varsinais-Suomen liitto 040 7202 163
EU-tiedottaja Kirsi Stjernberg, Varsinais-Suomen liitto
040 5513 120 (Europe direct)
Erityisasiantuntija Henri Terho, Taiteen edistämiskeskus 0295 330901 (lavaohjelmat)