Aulagalleriassa Aliisa ja sen Pappa 28.10. - 22.11.2013

Olen 17-vuotias nuori Turun Klassillisesta lukiosta. Opiskelen ilmaisulinjalla teatteria ja mediaa, mutta myös kuvataide on aina kiinnostanut minua. Kävin lapsena muutaman vuoden ajan kuvataidekoulua, joka sijaitsee ihan naapurissa, Ratapihankadun varrella. Kaikki tässä näyttelyssä olevat teokseni on tehty tuona aikana vuosina 2002- 2004. Suurena innoittajana maalaamiselle ja piirtämiselle on toiminut näyttelyn toinen taiteilija, isoisäni Pentti "Halisten äijä" Rantanen. Kiitos inspiraatiosta Pappa, maalataan kun tavataan!

Aliisa Rantanen

Olen 84-vuotias Pappa. Olen ollut eläkkeellä noin 30 vuotta puhallintehtaan huoltopäällikön tehtävistä. Vastapainoksi työlle aloin harrastaa maalaamista. Olen maalannut kirkkoja, maisemia, lapin luontoa, maahisia, shamaaneja, enkeleitä ja paholaisia ym. ym. Näyttelyitä on ollut vuosien mittaan Nummen kirjastossa, kolme kertaa Meri-Karinassa ja lisäksi Lapissa Levillä, Äkäslompolossa ja Rovaniemellä. Maalaan terapeuttisessa mielessä, pahan olon saa maalaamalla pois!
Teen itse myös joulu-, onnittelu- ja osanottokortit. Joulukortteja vaimo lähettääkin lähes sata joka joulu. Olen ylpeä, että olen saanut myös lastenlapseni ja lastenlastenlapset innostumaan piirtämisestä ja maalaamisesta. Joka mummolakäynnin jälkeen valmistuu monta arvokasta taideteosta!

Pappa ”Karhu-Rantanen”