Varsinais-Suomen maakuntamuseo jakaa avoimesti kulttuuriympäristöaineistojaan osana Paraisilla syksyllä 2014 käynnistynyttä hanketta. Kutsumme matkailualan yrittäjiä ja muita toimijoita ideoimaan kanssamme, miten aineistoja voisi hyödyntää matkailun kehittämisessä.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen
Kulttuuriympäristö ja matkailu

Keskiviikkona 15.10.2014, Sattmark kaffe & safka

Hankkeessamme Menestyvä Parainen – Kulttuuriympäristötietoa kaikille inventoidaan muinaisjäännöksiä ja rakennuksia sekä tutkitaan maisemahistoriaa. Perinteisesti aineistoja on kerätty ensisijaisesti maankäytön suunnittelua varten, mutta haluamme tarjota niitä myös paikallisille yrittäjille. Olisi hienoa, jos matkailualan toimijat voisivat paremmin hyödyntää kulttuuriympäristöä ja saada siitä lisäpotkua toimintaansa. Aineistojen pohjalta voisi kehittää esimerkiksi erilaisia kulttuuripolkuja ja mobiilisovelluksia.

Tutustumme myös alueellisen paikkatietokeskus Lounaispaikan suunnitteilla olevaan matkailukarttapalveluun, joka kokoaa pienten toimijoiden kulttuuri- ja luontoaineistoja yhteen avoimeen tietokantaan.

Myös paikallismuseot, yhdistykset, oppilaitokset, taiteilijat ja muut kulttuuriympäristöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan!

Tämän vuoden hanke on maakunnan kehittämisrahalla toteutettava valmisteluhanke, jossa aloitetaan inventoinnit, kartoitetaan yhteistyökumppaneita ja valmistaudutaan vuosille 2015–2017 suunnitteilla olevaan laajempaan EU-rahoitteiseen hankkeeseen.

Varsinaisen seminaarin jälkeen ohjelma jatkuu Varsinais-Suomen liiton osuudella koskien uuteen kumppanuusstrategiaan perustuvia käytännön toimien linjauksia. Kaikki kumppanuushengessä toteutettavasta saaristoalueen matkailun kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita ideoimaan ja keskustelemaan yhteistyötarpeista liiton edustajien kanssa.

Ohjelma:

9.00 Kahvi ja sämpylä, ilmoittautuminen
9.30 Tilaisuuden avaus. Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, Paraisten kaupunki
9.35 Hankkeen ja aineistojen esittely. Tutkijat Paula Saarento ja Kaisa Lehtonen, Varsinais-Suomen maakuntamuseo
10.00 Lounaispaikan alueellinen matkailukarttapalvelu. Hankesuunnittelija Juha Pulmuranta, Lounaispaikka
10.15 Työpajatyöskentelyä
11.15 Työpajojen yhteenveto, keskustelua
12.00 Lounas: kalakeitto
13.00- Varsinais-Suomen liiton kumppanuusosuus

Ilmoittautuminen perjantaihin 10.10. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Esitykset suomeksi.

 

 

HoutskrBjrk