Etelä-Suomen EAKR-haku käynnissä 17.10.2019 asti

Hakuaika on 9.9.–17.10.2019. Haku toteutetaan tällä kertaa yksivaiheisena. Hakemukset jätetään EURA 2014 -järjestelmään 17.10.2019 mennessä.

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa avataan hakuun toimintalinja 2 ja sen kaikki erityistavoitteet. VarsinaisSuomen alueen älykkään erikoistumisen painopisteitä ovat

  • Sininen kasvu ja teollisuuden modernisointi,
  • Innovatiiviset ruokaketjut,
  • Lääke- ja bioteknologia.

Ylimaakunnallisia hankkeita toivotaan varsinkin erityistavoitteeseen 3.2 Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen, mutta myös muut maakuntien hakuun avaamat sisällöt ja erityistavoitteet ovat käytettävissä.

https://www.varsinais-suomi.fi/fi/tehtaevaet-ja-toiminta/maakuntastrategia/maakuntaohjelma

Lisätietoja

Ville Roslakka, erikoissuunnittelija

puh. 050 592 0404

ville.roslakka(at)varsinais-Suomi.fi

Haemme EU-tiedottajaa hoitamaan Europe Direct Varsinais-Suomi EU-tiedotuspisteen tehtäviä Varsinais-Suomen liitossa ajalla 1.1.2018-31.12.2020.

 

Europe Direct Varsinais-Suomi on osa Euroopan komission ylläpitämää euroopanlaajuista tiedotuspisteverkostoa. Liitossa tiedotuspiste on toiminut vuodesta 2013 alkaen. Nykyisen EU-tiedottajan siirryttyä toisiin tehtäviin haetaan tehtävälle jatkajaa uudelle sopimuskaudelle. EU-tiedottajan tehtävänä on mm. viestiä kansalaisille ajankohtaisista EU-aiheista, järjestää keskustelu- ja infotilaisuuksia, tiedottaa EU-rahoitusmahdollisuuksista ja olla kehittämässä siihen liittyvää toimintaa maakunnassa.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, aiempi kokemus vaativista viestintätehtävistä, perehtyneisyys EU-asioihin ml. EU-rahoitus, monipuolinen kielitaito, vähintään suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvä ruotsin ja englannin kielen taito. Eduksi luetaan aiempi toimiminen EU-viestintään liittyvissä tehtävissä sekä laajat yhteistyöverkostot.

 

Tehtävä vastaa vaativuudeltaan erikoissuunnittelijan tehtäviä liitossa. Tehtäväkohtainen palkka on 3600 €/kk. Lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää.

Hakemukset liitteineen tulee toimittaa perjantaihin 15.12. klo 15.00 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja antaa: Aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio p. 040 506 3715, 7.-8.12. välisenä aikana viestintäpäällikkö Kirsi Stjernberg p.0405513120

Tule mukaan juhlimaan: kahvita, liputa, valaise jo 5.12.

Satavuotiaan Suomen juhlavuoden huipennus lähestyy. Ainutkertaista hetkeä maamme historiassa juhlistetaan lukuisin tapahtumin kaikkialla Suomessa ja maailmalla. Tänä erityisenä vuonna itsenäisyyden juhlinta alkaa iloisissa tunnelmissa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. Jokainen voi luoda juhlatunnelmaa liittymällä mukaan kolmeen yhteiseen tekoon: kahvita, liputa, valaise.

Satavuotiaan syntymäpäivän valmistelu on vauhdissa monella taholla. Suomen suurena syntymäpäivänä moni tuttu traditio tai juhla on erityisen elämyksellinen, koskettava, näyttävä – sellainen, joka koetaan vain kerran sadassa vuodessa. Juhlinta alkaa virallisella avaushetkellä, joka pidetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. kello 18. Aatosta käynnistyvät myös yhteiset kahvihetket, juhlaliputus ja valaisut, joihin kaikki voivat liittyä mukaan.

Turun ja Varsinais-Suomen Suomi100 -ohjelma ja muut tiedot löytyvät täältä: https://www.turku.fi/Suomi100

Nautitaan kahvit satavuotiaan kunniaksi tiistaina 5.12. kello 14. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät kutsutaan viettämään työpaikoilla, kotona, yrityksissä ja arjen yhteisöissä yhteinen hetki satavuotiaan kunniaksi. Sinivalkoisen hetken kahvikupin tai muun pienen tarjottavan äärellä voi järjestää omalle väelle, asiakkaille, ystäville tai vaikka naapurin kanssa.

Nyt jos koskaan on syytä liputtaa. Tänä erityisenä vuonna juhlaliputus alkaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18. Silloin Suomen siniristilippu nostetaan liehumaan kaikissa saloissa ja juhlaliputus jatkuu tauotta yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Pimeän ajaksi lippu valaistaan. Sisäministeriön antama liputusohje löytyy täältä: http://intermin.fi/suomen-lippu/liputuspaivat/2017#itsenaisyyspaiva

Tehdään satavuotiaasta hetkeksi sinivalkoinen. Juhlan ajaksi rakennuksia, patsaita, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä valaistaan kaikkialla Suomessa. Oman sinivalkoisen valaisun voi toteuttaa myös työpaikalla tai kotona. Valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.12. kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Kerro tapahtumastasi!

Joulukuun 5. ja 6. päivänä järjestettävät, itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistavat kahvihetket, liputukset ja valaisut ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Niiden yhteydessä on sallittua käyttää juhlavuoden virallista Suomi 100 -tunnusta graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Tunnusta ei voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Lisätietoa ja materiaalia: http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/miten-luon-juhlatunnelman/

Kaikille avoimen kahvihetken, juhlavalaisun tai liputuksen voi ilmoittaa myös Suomi 100 -tapahtumakalenteriin. Täytä lomake ja kerro olevasi mukana!

http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/kahvita-liputa-valaise/

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=DoyzuJZf53U

Kerro omista kahvituksista, liputuksista ja valaisuista somessa ja käytä tunnisteita
#onneasuomi #suomi100

Lisätietoja:

Satavuotiaan Suomen syntymäpäiväohjelmaa: http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/

Kahvita, liputa, valaise: http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/miten-luon-juhlatunnelman/

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., mediapuhelin (arkisin klo 9-16) p. 050 327 5160

****

Suomi 100. Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Käynnissä on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden, koko Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Juhlavuoden ohjelmaan voi kuka tahansa tehdä oman ehdotuksensa lokakuun 2017 loppuun asti. Juhlavuoden koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio ja siinä työskentelevä sihteeristö sekä alueverkosto maakunnissa. suomifinland100.fi, #suomi100, #finland100

Varsinais-Suomen maakuntauudistuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen poliittinen ohjausryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomen liitossa tiistaina 7.6.2016.

Hallituksen linjausten mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy maakunnille 2019 alkaen. Samalla uudistetaan valtion aluehallinto ja kootaan maakuntien pohjalle itsehallinnolliset alueet. Poliittisen ohjausryhmän roolina on linjata uudistusten maakunnallista valmistelutyötä.

Poliittinen ohjausryhmä valitsi puheenjohtajakseen kansanedustaja Ilkka Kanervan ja varapuheenjohtajikseen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Piia Elon sekä kansanedustaja Annika Saarikon.

– Uudistuksen onnistumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää puolueiden kyky yhteiseen näkemykseen. Varsinais-Suomen on tehtävä tuloksekasta yhteistyötä erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksissä myös Satakunnan ja ruotsinkielisen Pohjanmaan kanssa, Ilkka Kanerva toteaa.

Lisätiedot:
maakuntajohtaja Kari Häkämies, puh. 044 201 3204

Rakennus- ja kiinteistöalan ennakointiryhmä järjestää alan koulutuksen vetovoimatekijöitä käsittelevän foorumin 21.10.2015 klo 13.00 alkaen.

Miten markkinoidaan rakennus- ja kiinteistöalan koulutusta nuorille?

Paikka: Turun ammatti-instituutti, Peltolan koulutalo. Hamppukatu 2, 20740 Turku

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 19.10.2015

Ohjelma