Varsinais-Suomen vaikuttajakoulu 2018–2019

Varsinais-Suomen maakuntahallitus päätti joulukuussa 2015 perustaa varsinaissuomalaisille nuorille suunnatun vaikuttajakoulun. Koulutuksia on järjestetty jo kahden vuosikurssin ajan ja koulutuksesta osallistujilta saadun hyvän palautteen perusteella syksyllä 2018 järjestetään kolmas vaikuttajakoulu.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille, iältään toisen asteen opiskelijoille tai juuri korkea-asteen opintonsa aloittaneille nuorille. Koulutukseen otetaan kerrallaan 20–25 nuorta. Luonteeltaan koulutus on konkreettista ja käytännönläheistä ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

Sisältöjä muokataan osallistujien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat sekä kokeneet päättäjät. Aiemmissa kahdessa vaikuttajakoulussa on mm:

- Vierailtu eduskunnassa
- Tavattu varsinaissuomalaisia kansanedustajia, ministereitä ja nuoria alueen päättäjiä
- Haastateltu pääministeriä nuorille tärkeistä asioista
- Vierailtu vaikuttajaviestintätoimistolla ja tutustuttu mediatalojen toimintaan
- Perehdytty EU-asioihin ja tavattu europarlamentaarikkoja
- Vierailtu telakalla ja osallistuttu kunnanvaltuuston kokoukseen

Ensimmäisissä vaikuttajakouluissa osallistujat kokivat saaneensa koulutuksesta laajasti tietoa eri päätöksentekotasoista ja -prosesseista sekä käytännön vaikuttamisesta. Erityisen mielekkäänä on pidetty koulutuksen myötä luotua verkostoa eri toimijoihin, päättäjiin ja toisiin nuoriin.

Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden ajan ja se sisältää 8-10 koulutustilaisuutta. Koulutustilaisuudet järjestetään arkisin kokopäiväkursseina tai ilta-aikaan. Tarvittaessa annamme vaikuttajakoulun jäsenelle poissaolotodistuksen oppilaitosta varten. Koulutus käynnistyy lokakuussa 2018 ja on osallistujille maksuton.

HAKUAIKA 29.8.–13.9.2018

Koulutukseen voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen motivaatiokirjeen ja CV:n. Kirjeestä tulee käydä ilmi odotukset vaikuttajakoululta ja tavoitteet siitä, miten nuori aikoo hyödyntää oppimiaan asioita. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan koulutukseen motivaation perusteella.

Hakemukset tulee lähettää Varsinais-Suomen liittoon, assistentti Karoliina Lindstedtille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Hakemuksen pituus on max. 250 sanaa.

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja:
Suunnittelija Malla Rannikko-Laine, 040 721 3429
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vaikuttajavaikuttaja2


haastattelukokous 1005
ryhmakuva 1005