Varsinais-Suomen vaikuttajakoulu 2019–2020


Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt maakuntahallituksen päätöksellä Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on kolmen lukuvuoden aikana käynyt 69 nuorta. Koulutus on saanut paljon positiivista palautetta nuorilta ja herättänyt laajasti kiinnostusta.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille sekä juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Vaikuttajakoulussa osallistujat tutustuvat erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja saavutettuihin tuloksiin. Käsiteltävinä aiheina on muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, kunnissa ja Euroopan Unionissa. Lisäksi käsitellään aluehallintoa, mediaa, alueen elinkeinoelämän ja järjestöjen toimintaa sekä kansainvälisiä suhteita. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat sekä kokeneet valtiomiehet ja Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.

Sisältöjä muokataan osallistujien kiinnostuksen mukaan. Aiemmissa vaikuttajakouluissa on mm:
- tavattu kuntapäättäjiä ja seurattu kaupunginvaltuuston kokouksia
- vierailtu eduskunnassa ja tavattu kansanedustajia sekä ministereitä
- vierailtu vaikuttajaviestintätoimistoilla ja tutustuttu mediatalojen toimintaan
- perehdytty EU-asioihin, tavattu europarlamentaarikkoja ja vierailtu suurlähetystöissä
- tutustuttu elinkeinoelämään ja paikallisiin yrityksiin

Koulutukseen otetaan kerrallaan 20–25 nuorta. Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden ajan ja se sisältää 8-10 koulutustilaisuutta. Koulutustilaisuudet järjestetään arkisin kokopäiväkursseina tai ilta-aikaan. Tarvittaessa annamme vaikuttajakoulun jäsenelle poissaolotodistuksen oppilaitosta varten. Koulutus käynnistyy syyskuussa 2019 ja päättyy toukokuussa 2020. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

HAKUAIKA 19.8.–4.9.2019

Mukaan vaikuttajakoulun vuosikurssille 2019–2020 voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen motivaatiokirjeen ja CV:n. Kirjeestä tulee käydä ilmi odotukset vaikuttajakoulusta ja tavoitteet siitä, miten nuori aikoo hyödyntää oppimiaan asioita. Merkitse hakemukseen myös ikä, kotipaikkakunta, mahdollinen järjestötausta sekä oppilaitos. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan koulutukseen motivaation perusteella.

Hakemukset tulee lähettää Varsinais-Suomen liittoon, erikoissuunnittelija Malla Rannikko-Laineelle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 4.9.2019 mennessä. Hakemuksen pituus on max. 250 sanaa.

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Malla Rannikko-Laine, 040 721 3429
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

vaikuttajavaikuttaja2


haastatteluVaikuttajakouluryhmakuva 1005