Varsinais-Suomen vaikuttajakoulu 2017–2018

Varsinais-Suomen maakuntahallitus päätti joulukuussa 2015 perustaa varsinaissuomalaisille nuorille suunnatun vaikuttajakoulun. Ensimmäinen koulutus käynnistyi keväällä 2016 ja siinä oli mukana 25 nuorta. Nuoret kokivat saaneensa koulutuksesta laajasti tietoja eri päätöksentekotasoista, -prosesseista ja käytännön vaikuttamisesta.

Erityisen mielekkäänä he pitivät koulutuksen myötä luotua verkostoa eri toimijoihin, päättäjiin ja toisiin nuoriin. Ensimmäisestä vuosikurssista saatujen positiivisten kokemusten perusteella Varsinais-Suomen liitto on nyt käynnistämässä seuraavaa vaikuttajakoulun kurssia. Koulutus on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille, iältään toisen asteen opiskelijoille tai juuri korkea-asteen opintonsa aloittaneille nuorille. Koulutukseen otetaan kerrallaan 20–25 nuorta. Luonteeltaan koulutus on konkreettista ja käytännönläheistä. Osallistujat tutustuvat vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja saavutettuihin tuloksiin. He saavat monipuolista tietoa eduskunnasta, valtioneuvostosta, ministeriöistä ja valtion hallinnosta yleensä. Lisäksi käsitellään aluehallintoa ja kuntia, EU:ta, ulkopolitiikkaa sekä elinkeinoelämää ja kolmannen sektorin toimijoita. Vaikuttajakoulussa tutustutaan mm. lain säätämiseen, vaaleihin, oikeuslaitokseen ja työmarkkinajärjestöjen toimintaan. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat sekä kokeneet valtiomiehet.

Vaikuttajakoulun kesto on yksi lukuvuosi, joka käsittää 8-10 koulutustilaisuutta. Koulutustilaisuudet järjestetään arkisin kokopäiväkursseina tai ilta-aikaan. Tarvittaessa annamme vaikuttajakoulun jäsenelle poissaolotodistuksen oppilaitosta varten. Koulutus käynnistyy lokakuussa 2017 ja on osallistujille maksuton.

HAKUAIKA 1. 9.–15.9.2017.

Nuori voi hakea koulutukseen lähettämällä vapaamuotoisen motivaatiokirjeen ja CV:n. Kirjeestä tulee käydä ilmi odotukset vaikuttajakoululta ja tavoitteet siitä, miten nuori aikoo hyödyntää oppimiaan asioita.

Hakemukset tulee lähettää Varsinais-Suomen liittoon, assistentti Katri Rosenbergille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakemuksen pituus on max. 250 sanaa.

TERVETULOA MUKAAN!

Huippuvaikuttajat innostavat nuoria vaikuttajakouluun (video)

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Malla Rannikko-Laine, puh. 040 721 3429, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Assistentti Katri Rosenberg, puh. 0400 251 771, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

vaikuttajavaikuttaja2