KOHTAAMISIA KASVOKKAIN

Kirjoittanut  keskiviikko, 29 kesäkuu 2016 13:03

Odotamme pian kotiin maailmalta palaavaa poikaa. Toivottavasti hän on rapakon takana oppinut ainakin keskustelukulttuuria. Liian usein Suomessa keskitytään itseen ja omiin asioihin. Miksemme kysy muilta, mitä heille kuuluu?

Kampaajani kertoo työnsä olevan helppoa: kuunnella ihmisten tekemisiä ja elämäntarinoita. Totta kai oma napa on meitä lähimpänä. Eikö kuitenkin kannattaisi kohdistaa katse muihin?

Töissä meillä on meneillään ikäihmisten vapaaehtoistyöhön liittyvä hanke. Joku viisas on sanonut, että avain onnelliseen elämään on auttaa muita. ”Key to happy life is helping others!”

Meillä kaikilla on arkielämän pieniä ja suuria vaikeuksia. Usein maailma tuntuu oikeasti kaatuvan päälle. Ongelmista ei osaa lähteä kerimään valoisampaa tietä.

Amerikan keskustelukulttuuri lienee osin melko pinnallista. Silti: on voimaannuttavaa kohdata iloisia ja kiinnostuneita ihmisiä. Pojan koulukaverit luulivat minua joskus haastattelijaksi. Halusin tietää meillä majailevien nuorten miesten nimen, koulun ja harrastukset.

Sananlaskun mukaan puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa. Sen voisi 2010-luvulla jo unohtaa. Yritetään kesällä kohdata kasvokkain ja kysyä kuulumisia.

Vietimme kevätillan viiden perheen kesken Raision luontopolulla. Olipa mukavaa vaihtaa kuulumiset ja kuulla kesäsuunnitelmat. Parin sähköpostin jälkeen paikka ja retkieväät oli sovittu. Kerta oli kymmenes.

Hienoja luontokohteita Varsinais-Suomessa riittää. Tämän sosiaalisen innovaation saa vapaasti lainata!

Luettu 1860 kertaa Viimeksi muutettu keskiviikko, 29 kesäkuu 2016 14:23
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Jätä kommentti

Muista täyttää kaikki pakolliset tiedot (*) . HTML-koodi ei ole sallittu.