Tulosta tämä sivu

KAIKKI LENKKEILEVÄT

Kirjoittanut  perjantai, 24 huhtikuu 2015 08:41

Kaikenlainen urheileminen ja treenaaminen tuntuu olevan supertrendikästä tänä päivänä. Juoksu on yksi monista muotilajeista. Kaikki lenkkeilevät. Kaikki, paitsi minä.

Aurajoen yöjuoksu on Turussa, Aurajoen rannassa, järjestettävä juoksutapahtuma, johon meiltä Varsinais-Suomen liitosta osallistuu yhdentoista juoksijan joukko. Idea osallistumisesta lähti yhdestä juoksemista käsittelevästä lehtisestä ja puolihuolimattomasta heitosta, että voisimme porukalla osallistua. Muuta ei tarvittu.

Tietenkin myös minä olin heti innoissani mukana - siitäkin huolimatta, että edellinen juoksulenkkini ajoittui lukion pakolliseen liikunnan kurssiin, vuoteen 2005.

Juoksemista harrastanut työkaverini lupautui lenkkikaverikseni ja sen jälkeen olikin jo liian myöhäistä perua.

Ensimmäisen harjoituslenkkimme starttasimme seuraavalla viikolla, aamulla ennen seitsemää Aurajoen rannasta, pääkirjaston edestä. En rehellisesti sanottuna uskonut juoksevani viittä kilometriä, en edes kolmea - enhän minä todellakaan ollut mikään juoksijatyyppi, enkä edes erityisemmin pitänyt juoksemisesta. Mietin, miksi ihmeessä olin taas tähänkin ilmoittautunut mukaan.

Lähdimme liikkeelle rauhalliseen tahtiin, juttelimme ja ihailimme jokimaisemaa. Ja juoksimme koko matkan, viisi kilometriä!

Se oli elämäni ensimmäinen viiden kilometrin mittainen lenkki. Se, että pystyin juoksemaan koko matkan, ei kuitenkaan ollut asian hämmentävin puoli. Hämmentävintä oli, että minä oikeasti nautin siitä.

Joskus todella kannattaa ottaa osaa sellaisiinkin asioihin, jotka eivät aivan omiin suosikkeihin kuulu. Lopputulos voi yllättää, kaikessa positiivisuudessaan.

Toivotaan siis lauantai-illalle hyvää juoksusäätä, rentoa yhdessä oloa ja kumppanuushenkeä!

Luettu 6074 kertaa Viimeksi muutettu perjantai, 24 huhtikuu 2015 09:21
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Heli Mäkynen

3 kommenttia