Europe Direct Varsinais-Suomen toiminta on päättynyt 30.4.2021.

Näitä nettisivuja ei enää päivitetä.


Europe Direct Varsinais-Suomi EU-tiedotuspiste toimi osana Varsinais-Suomen liittoa toimikaudet 2013-2020.

 

Paikalliset Europe Direct -tiedotuspisteet ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista sekä EU:n toiminnan painopisteistä ja tavoitteista.

Toimikaudella 2021-2025 Europe Direct -tiedotuspiste löytyy Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki  ja Valkeakoski. Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot (avautuu uuteen välilehteen).

 

Europe Direct -tiedotuspisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse ja puhelimitse. Tiedotuspisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja.

Tiedotuspisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden aktiivisten tiedonvälittäjien kanssa.

Ne täydentävät ja tukevat Euroopan komission edustustojen ja Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen työtä paikallis- ja aluetasolla.

Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä noin 430 tiedotuspistettä.