Euroopan kielten päivä tulee taas!
Vuosittain 26. syyskuuta vietettävän Euroopan kielten päivän tarkoituksena on muistuttaa kieltenoppimisen tärkeydestä, edistää ja tuoda esiin Euroopan kielellistä rikkautta ja kulttuurista moninaisuutta sekä innostaa opiskelemaan kieliä. Euroopan kielten päivää juhlitaan euroopanlaajuisesti ja sitä on alettu viettää Euroopan neuvoston aloitteesta, yhdessä Euroopan komission kanssa. Päivä kannustaa opiskelemaan lisää kieliä kaikenikäisinä, koulussa ja sen ulkopuolella. Monikielisyys ja kielellinen monimuotoisuus ovat kulttuurienvälisen yhteisymmärryksen työkaluja ja maanosamme rikkaan kulttuuriperinnön avaintekijä.

Tänä vuonna Euroopan kielten päivän kansallinen päätapahtuma järjestetään Salossa, Kauppakeskus Plazassa (Vilhonkatu 8, Salo) klo 12-19.
Luvassa on monipuolista ohjelmaa kahdella lavalla sekä runsaasti pop-up pisteitä, joissa esitellään yhteistyökumppanien toimintaa, osallistetaan, opetetaan ja pidetään hauskaa. Päivän ohjelman juontaa Karoliina Blom ja menossa ovat mukana mm. tubettaja Joona Hellman sekä "Suomen kuuluisin saksalainen", kielitaiteilija Roman Schatz. Päälavan ohjelman löydät tästä.

Tapahtuman järjestävät Salon kaupunki ja Euroopan Komissio. Europe Direct Varsinais-Suomi on mukana tapahtumajärjestelyissä yhteistyökumppanina ja löydät myös meidän pop-up infopisteemme huomenna kauppakeskus Plazasta. Tule tapaamaan meitä ja noutamaan mm. Kielten matkassa -esitteemme.
Koko ohjelman ja lisätietoja Euroopan kielten päivästä Salossa löydät täältä.
Tervetuloa mukaan!

 

Myös Turussa on luvassa Euroopan kielten päivän tapahtuma 26.9.  Åbo Akademilla. Åbo Akademin kielikeskus järjestää kielten päivän tapahtuman Arkenin aulassa klo 10-14. Luvassa on asiaa kielten opiskelusta, kielipeli ja kisailua sekä EU-tietoa. Klo 12-13 myös livemusiikkia, kun Kristiina Raiko laulaa eri kielillä kappaleita Armfeltissa. Tervetuloa! Lisätietoja Åbo Akademin tapahtumasta löydät täältä.

Euroopan kielten päivän tapahtumia voit seurata myös sosiaalisessa mediassa: #EDLangs #kielipäivä2019 #språkdagen2019

 

EDL Logo1

EU lippu

EDL Logo1

Esittelemme la 31.8.2019 klo 11.00 Turun Eurooppa-foorumissa käytävään Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskusteluun osallistuvat asiantuntijat ja heidän maakuntiensa älykkään erikoistumisen vahvuudet teille jo etukäteen. Viimeisenä vuorossa on oma kotipesämme Varsinais-Suomi:

"Varsinais-Suomen vahvuuksia ovat sininen kasvu, lääke- ja terveysteknologia sekä innovatiivisten ruokaketjujen kehittäminen. Erityisen iloisia olemme telakan ja sen alihankkijoiden yhteistyöstä ja siitä, että Suomen lääkeviennistä yli 75 % tulee Turun alueen yrityksistä. Hienoa on myös, että meillä on elintarvikekehityksen huippuosaamista vastaamaan vastuullisen kuluttajan tarpeisiin."

Tarja Nuotio
aluekehitysjohtaja
Varsinais-Suomen liitto

 

Varsinais-Suomen liiton toimintaan pääset tutustumaan nettisivujen kautta ja älykkään erikoistumisen vahvuuksiin voi tutustua tarkemmin erillisessä esitteessä täällä.

Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskustelu Eurooppa-torilla, Turun pääkirjaston sisäpihalla la 31.8.2019 klo 11.00-11.45. Tervetuloa!

tn some

Kuva: Varsinais-Suomen liitto

Esittelemme la 31.8.2019 klo 11.00 Turun Eurooppa-foorumissa käytävään Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskusteluun osallistuvat asiantuntijat ja heidän maakuntiensa älykkään erikoistumisen vahvuudet teille jo etukäteen. Kolmantena vuorossa on Etelä-Karjala:

 

"Etelä-Karjala on yhteistyötä tekevien uusinajattelijoiden maakunta. Älykkään erikoistumisen keskiössä ovat puhdas energia ja ympäristö, uudet teolliset menetelmät ja materiaalit, sekä älykkäät palvelut. Digivoima on keskeinen mahdollistaja. Tavoittelemme kokeiluympäristöjä, osaamispohjaista yrittäjyyttä ja mainetta teknologiamaakuntana."

Laura Peuhkuri
aluekehityspäällikkö
Etelä-Karjalan liitto

 

Etelä-Karjalan liiton toimintaan ja älykkään erikoistumisen vahvuuksiin voi tutustua tarkemmin täällä.

Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskustelu Eurooppa-torilla, Turun pääkirjaston sisäpihalla la 31.8.2019 klo 11.00-11.45. Tervetuloa!

lp some

Kuva: Etelä-Karjalan liitto

Esittelemme la 31.8.2019 klo 11.00 Turun Eurooppa-foorumissa käytävään Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskusteluun osallistuvat asiantuntijat ja heidän maakuntiensa älykkään erikoistumisen vahvuudet teille jo etukäteen. Nyt vuorossa on Pohjois-Savo.

 

"Vahvat alamme ovat kone- ja energiateknologia, puunjalostus ja elintarvikkeet - kasvavia hyvinvointiteknologia ja matkailu, joiden kilpailukykyä tukevat vesiprosesseihin ja biotalouteen liittyvä teknologiaosaaminen. Pitkäjänteisen työn esimerkkejä ovat Iisalmen seudun menestystarinat, Ponsse ja Normet sekä Kuopion kansainvälisesti arvostettu vesialan osaamiskeskittymä."

 

Satu Vehreävesa
aluekehitysjohtaja
Pohjois-Savon liitto

 

 

Pohjois-Savon liiton toimintaan ja älykkään erikoistumisen vahvuuksiin voi tutustua tarkemmin täällä.

Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskustelu Eurooppa-torilla, Turun pääkirjaston sisäpihalla la 31.8.2019 klo 11.00-11.45. Tervetuloa!

sv some

Kuva: Pohjois-Savon liitto

Esittelemme la 31.8.2019 klo 11.00 Turun Eurooppa-foorumissa käytävään Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskusteluun osallistuvat asiantuntijat ja heidän maakuntiensa älykkään erikoistumisen vahvuudet teille jo etukäteen. Ensimmäisenä vuorossa on naapurimaakuntamme Satakunta.

 

”Satakunta kuuluu Suomen teollisuusvetoisimpiin maakuntiin. Satakunnassa on tunnistettu kahdeksan älykkään erikoistumisen fokusaluetta, jotka voivat luoda kilpailuetua. Fokusalueita ovat mm. uudistuva vastuullinen teollisuus, automaatio- ja robotiikka, bio- ja kiertotalous sekä sininen kasvu. Älykkääseen erikoistumista tukevat myös osaamisen vahvistaminen, kansainvälistyminen sekä digitaalisuus.”

Timo Vesiluoma
Erityisasiantuntija
Satakuntaliitto

 

Satakuntaliiton toimintaan ja älykkään erikoistumisen vahvuuksiin voi tutustua tarkemmin täällä.

Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskustelu Eurooppa-torilla, Turun pääkirjaston sisäpihalla la 31.8.2019 klo 11.00-11.45. Tervetuloa!

tv some

Kuva: Satakuntaliitto