Euroopan kielten päivää vietetään Turun pääkirjastolla tiistaina 26.9.2016 klo 12 – 19.

Tapahtuma on tarkoitettu koululaisille, opettajille, kielten opiskelijoille ja kaikille kiinnostuneille. Tänä vuonna teemoina ovat Suomen kaksikielisyys/monikielisyys ja kielten opiskelu. Koululaisille on luvassa klo 12–16 monikielinen kielikahvila, jonne pitää ilmoittautua ennakkoon. Kielikahvilan järjestävät Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Diakonia-ammattikorkeakoulun viittomakielen opiskelijat.

Suurelle yleisölle on tarjolla tietoa muun muassa kielten opiskelusta, kääntämisestä ja kansainvälisestä työnhausta. Samalla voi ottaa hiukan eksoottisempienkin kielten koukerot haltuun: paikalla päivystää klo 12–14 eri kirjoitusjärjestelmiä käyttävien kielten natiivipuhujia, jotka opastavat kirjoittamaan esimerkiksi oman nimen eri aakkosilla.

Illalla kuullaan mielenkiintoisia luentoja klo 17.30 -19. Kulttuurin monitoimimies, taiteilija ja muusikko M.A. Numminen on lupautunut pitämään puheenvuoron positiivisena esimerkkinä ruotsin kielen rohkeasta käyttämisestä, Turun yliopiston vararehtori, professori Riitta Pyykkö puhuu kansallisen kielivarannon selvitystyöstä ja yleisen kielitieteen emeritusprofessori Fred Karlsson kertoo suomen ja ruotsin kielten suhteista Suomessa eri aikoina. Diakoniammattikorkeakoulun tulkkiopiskelijat tulkkaavat puheet viittomakielelle.

Studion puheenvuorot
• klo 17.30 Fred Karlsson: Suomen ja ruotsin kielten suhteet
Suomessa eri aikoina
• klo 18.00 Riitta Pyykkö: Kansallinen kielivaranto ja
kielikoulutuksen tulevaisuus
• klo 18.30 M.A. Numminen: Pärjääkö englannilla Ruotsissa?

#kielipäivä2017

Facebook-tapahtuma: http://bit.ly/2xv6n3p

Tapahtuman järjestävät ja toimintaansa esittelevät:
Europe Direct Varsinais-Suomi, Turun kaupunginkirjasto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen TE-toimisto/EURES -palvelut, Luckan, Turun suomenkielinen työväenopisto, Åbo Svenska arbetarinstitut, Eurooppalainen Varsinais-Suomi, Schuman-seura ja Mikael Agricola-seura, SKTL, Turun seudun kieltenopettajat ja SUKOL.

Lisätietoja: EU-tiedottaja Kirsi Stjernberg, etunimi.sukunimi@varsinais>-suomi.fi

Kielikahvilan osalta: Yliopistonlehtori Maarit Koponen,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.