Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus -keskustelu

la 31.8.2019 klo 11.00-11.45

Eurooppa-tori, Turun pääkirjaston sisäpiha

Mitkä ovat alueiden vahvuuksia ja miten hyödyntää niitä? Mitä maakunnilla on tarjota Euroopalle nyt ja tulevaisuudessa? Mistä on kysymys älykkäässä erikoistumisessa ja innovaatioissa, ja mitä tekemistä maakunnilla on tässä työssä?

Keskustelussa esitellään ja pohditaan eri puolilta Suomea olevien maakuntien kesken sitä, mitkä ovat eri alueiden vahvuuksia, miten vahvuudet jalostuvat innovaatioiksi ja lopulta työksi ja alueiden hyvinvoinniksi. Lisäksi tarkastellaan, mitä erilaisia rooleja näissä puitteissa on tarjolla esimerkiksi maakuntien liittojen näkökulmasta. Viitekehyksemme on EU:n älykkään erikoistumisen strategiat, niihin liittyvät painopisteet ja työtavat. Erityisesti pohditaan sitä, miten maakuntien välistä yhteistyötä ja oppimista voisi vahvistaa ja sitä, miten maakunnat näkyvät Euroopassa, yhdessä ja erikseen. Mukana Varsinais-Suomen kanssa keskustelemassa ovat Pohjois-Savon, Etelä-Karjalan ja Satakunnan edustajat. 

Keskustelun asiantuntijajäseninä mukana ovat:
Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa, Pohjois-Savon liitto
Aluekehityspäällikkö Laura Peuhkuri, Etelä-Karjalan liitto
Erityisasiantuntija Timo Vesiluoma, Satakuntaliitto
Aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio, Varsinais-Suomen liitto


Moderaattoreina toimivat:
Erikoissuunnittelija Salla-Maria Lauttamäki, Varsinais-Suomen liitto
EU-tiedottaja Katri Koivisto, Europe Direct Varsinais-Suomi

 

Politiikan syksy alkaa Turusta. Tule mukaan!

Turun Eurooppa-foorumi 29.-31.8.2019 tarjoaa kolme monipuolista, korkealaatuista ja mielenkiintoista päivää Eurooppa-asioiden äärellä. Luvassa on yli 40 erillistä tapahtumaa, kansainvälisiä keskusteluja ja näkökulmia Euroopan tulevaisuuteen. Eurooppa-foorumi toimii alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan Unionissa pidemmän aikavälin perspektiivistä. Euroooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset. Tapahtuman seminaareissa, paneelikeskusteluissa, kyselytunneilla ja kansalaiskeskusteluissa käydään rakentavaa vuoropuhelua Euroopasta ja Euroopan Unionin merkityksestä ja kehityksestä.

Eurooppa-foorumin koko ohjelmaan ja sisältöihin voi tutustua tarkemmin tapahtuman nettisivuilla.

 

kaupungintalo kuvaaja vesa aaltonen turun kaupunki

Kuva: Vesa Aaltonen, Turun kaupunki

logo 2019 fi

IMG 5478