Varsinais-Suomen liitto ja Europe Direct Varsinais-Suomi ovat mukana Turun Eurooppa-foorumissa la 31.8. klo 11.00, jolloin pääkirjaston sisäpihan Eurooppa-torilla keskustellaan aiheesta ”Älykkäät innovaatiot ja alueen tulevaisuus”.

Keskustelussa esitellään ja pohditaan eri puolilta Suomea olevien maakuntien kesken sitä, mitkä ovat eri alueiden vahvuuksia, miten vahvuudet jalostuvat innovaatioiksi ja lopulta työksi ja alueiden hyvinvoinniksi. Lisäksi tarkastellaan, mitä erilaisia rooleja näissä puitteissa on tarjolla esimerkiksi maakuntien liittojen näkökulmasta. Viitekehyksemme on EU:n älykkään erikoistumisen strategiat, niihin liittyvät painopisteet ja työtavat. Erityisesti pohditaan sitä, miten maakuntien välistä yhteistyötä ja oppimista voisi vahvistaa ja sitä, miten maakunnat näkyvät Euroopassa, yhdessä ja erikseen. Mukana Varsinais-Suomen kanssa keskustelemassa ovat Pohjois-Savo, Etelä-Karjala ja Satakunta. 

Politiikan syksy alkaa Turusta. Tule mukaan!

Turun Eurooppa-foorumi 29.-31.8.2019 tarjoaa kolme monipuolista, korkealaatuista ja mielenkiintoista päivää Eurooppa-asioiden äärellä. Luvassa on yli 40 erillistä tapahtumaa, kansainvälisiä keskusteluja ja näkökulmia Euroopan tulevaisuuteen. Eurooppa-foorumi toimii alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan Unionissa pidemmän aikavälin perspektiivistä. Euroooppa-foorumissa tapaavat ihmiset elämän eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämä, työmarkkinajärjestöt, asiantuntijat ja kansalaiset. Tapahtuman seminaareissa, paneelikeskusteluissa, kyselytunneilla ja kansalaiskeskusteluissa käydään rakentavaa vuoropuhelua Euroopasta ja Euroopan Unionin merkityksestä ja kehityksestä.

Eurooppa-foorumin koko ohjelmaan ja sisältöihin voi tutustua tarkemmin tapahtuman nettisivuilla.

 

kaupungintalo kuvaaja vesa aaltonen turun kaupunki

Kuva: Vesa Aaltonen, Turun kaupunki

logo 2019 fi

IMG 5478