Euroopan kielten päivä tulee taas!
Vuosittain 26. syyskuuta vietettävän Euroopan kielten päivän tarkoituksena on muistuttaa kieltenoppimisen tärkeydestä, edistää ja tuoda esiin Euroopan kielellistä rikkautta ja kulttuurista moninaisuutta sekä innostaa opiskelemaan kieliä. Euroopan kielten päivää juhlitaan euroopanlaajuisesti ja sitä on alettu viettää Euroopan neuvoston aloitteesta, yhdessä Euroopan komission kanssa. Päivä kannustaa opiskelemaan lisää kieliä kaikenikäisinä, koulussa ja sen ulkopuolella. Monikielisyys ja kielellinen monimuotoisuus ovat kulttuurienvälisen yhteisymmärryksen työkaluja ja maanosamme rikkaan kulttuuriperinnön avaintekijä.

Tänä vuonna Euroopan kielten päivän kansallinen päätapahtuma järjestetään Salossa, Kauppakeskus Plazassa (Vilhonkatu 8, Salo) klo 12-19.
Luvassa on monipuolista ohjelmaa kahdella lavalla sekä runsaasti pop-up pisteitä, joissa esitellään yhteistyökumppanien toimintaa, osallistetaan, opetetaan ja pidetään hauskaa. Päivän ohjelman juontaa Karoliina Blom ja menossa ovat mukana mm. tubettaja Joona Hellman sekä "Suomen kuuluisin saksalainen", kielitaiteilija Roman Schatz. Päälavan ohjelman löydät tästä.

Tapahtuman järjestävät Salon kaupunki ja Euroopan Komissio. Europe Direct Varsinais-Suomi on mukana tapahtumajärjestelyissä yhteistyökumppanina ja löydät myös meidän pop-up infopisteemme huomenna kauppakeskus Plazasta. Tule tapaamaan meitä ja noutamaan mm. Kielten matkassa -esitteemme.
Koko ohjelman ja lisätietoja Euroopan kielten päivästä Salossa löydät täältä.
Tervetuloa mukaan!

 

Myös Turussa on luvassa Euroopan kielten päivän tapahtuma 26.9.  Åbo Akademilla. Åbo Akademin kielikeskus järjestää kielten päivän tapahtuman Arkenin aulassa klo 10-14. Luvassa on asiaa kielten opiskelusta, kielipeli ja kisailua sekä EU-tietoa. Klo 12-13 myös livemusiikkia, kun Kristiina Raiko laulaa eri kielillä kappaleita Armfeltissa. Tervetuloa! Lisätietoja Åbo Akademin tapahtumasta löydät täältä.

Euroopan kielten päivän tapahtumia voit seurata myös sosiaalisessa mediassa: #EDLangs #kielipäivä2019 #språkdagen2019

 

EDL Logo1

EU lippu

EDL Logo1