Varsinais-Suomen liitto ja Europe Direct Varsinais-Suomi järjestävät marraskuun lopussa kaksi avointa EU alueellani -yleisöluentoa, joiden tarkoituksena on välittää kansalaisille perustietoa EU:n toiminnasta ja EU-rahoituksen peruskäsitteistä, kuten koheesiopolitiikasta ja rakennerahastoista. Luennoilla käsitellään sitä, miten EU panostaa eriarvoisuuden vähentämiseen ja alueemme kehittämiseen. Lisäksi kuullaan konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä EU-rahalla ja hankkeilla on saatu tehtyä Varsinais-Suomen hyväksi.

Luennoista ensimmäinen järjestetään Turussa, Turun suomenkielisen työväenopiston luentosalissa maanantaina 25.11. klo 17.00. Turun luennolla painopisteenä on EU:n sosiaalirahaston kautta rahoitettava toiminta. Turun luennon puhujina toimivat Saara Nuotio-Coulon, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston päällikkö, Bryssel, Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, Varsinais-Suomen liitto sekä Minna Koivukangas, rahoitusasiantuntija, ELY-keskus.

Toisella luennolla, joka järjestetään keskiviikkona 27.11. klo 18.00 Loimaan pääkirjaston lehtienlukusalissa (Kauppalankatu 17, Loimaa), on painopisteenä EU:n maatalousrahaston kautta kanavoitava rahoitus ja Leader-hankkeet. Loimaalla luennoitsijoina toimivat Saara Nuotio-Coulon, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston päällikkö, Bryssel, Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, Varsinais-Suomen liitto sekä Taina Sainio, toiminnanjohtaja, Leader Jokivarsikumppanit.

Luennot ovat maksuttomia, kaikille avoimia yleisöluentoja, joissa tarkastellaan sitä, miten EU-rahoitus näkyy Varsinais-Suomessa. Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista.
Nämä luennot on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin EU:n toimintaa ja rahoitusta sekä sen vaikutusta arkeemme. Tarkoituksena on käsitellä asioita, joita jokaisen olisi hyvä tietää EU:n toiminnasta, joten aiempaa osaamista asiaan liittyen ei tarvitse olla. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.
Turussa järjestettävää luentoa on mahdollisuus seurata myös verkossa, tilaisuus striimataan Varsinais-Suomen liiton Facebook-sivulle ja sitä on mahdollisuus katsoa jälkikäteen Youtuben kautta.

Tervetuloa!

 

Turun luennon esite

Loimaan luennon esite

 

round hashtag green light