Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK (perustettu 1992) on Suomen suurin ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa koulutusta seitsemällä alalla. Alat ovat kulttuuriala, luonnontieteiden ala, luonnonvara- ja ympäristöala, matkailu-, ravitsemus- ja talousala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, tekniikan ja liikenteen ala sekä yhteiskuntatieteiden-, liiketalouden ja hallinnon ala. Turun AMK:lla on yksikkkö myös Salossa. Opiskelijoita on 9 500 ja henkilökuntaa 700.

 

Yrkeshögskolan Novia

Monialainen Novia (perustettiin 2008, kun Yrkeshögskolan Sydväst ja Svenska yrkeshögskolan yhdistettiin) on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, ja sen toiminta-alue levittyy koko ruotsinkielisen rannikon yli. Yksiköitä on Turun lisäksi Vaasassa, Pietarsaaressa ja Raaseporissa, ja koulutuspaikkakuntia ovat Vaasa, Raasepori, Espoo, Helsinki, Pietarsaari, Uusikaarlepyy ja Turku. Koulutusaloja on kahdeksan: humanistinen ja kasvatusala, kulttuuriala, luonnontieteiden ala, luonnonvara- ja ympäristöala, tekniikan ja liikenteen ala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, matkailu-, ravitsemus- ja talousala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala. Opiskelijoita on 3 500 ja henkilökuntaa 390.

 

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu, jonka Turun toimipiste on toiminut vuodesta 1998. Turun Diakissa on noin 200 opiskelijaa. Turussa toimivat viestinnän ja viittomakielen tulkin koulutusohjelmat.

 

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK) on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu humanistisella, kasvatus- ja kulttuurialalla. Turun kampus toimii kulttuurialalla, ja aloitti toimintansa vuonna 1998. Turun kampuksella opiskelee noin 100 opiskelijaa.