Vakka-Suomi on reilun 31 000 asukkaan seutukunta, joka koostuu Kustavin, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Uudenkaupungin ja Vehmaan kunnista. Seutukunta tarjoaa asukkailleen keskeiset palvelut sekä viihtyisän ja luonnonläheisen asuinympäristön. Seudulla on paljon metalliteollisuutta, jalostus ja alkutuotanto muodostavat suuren osan elinkeinorakenteesta. Seudun painopisteitä ovat kulkuneuvo- ja metalliteollisuus, meriklusteri, elintarvikeala, maatila- ja kalatalous sekä hyvinvointiala. Uusikaupunki on tunnettu Suomen ainoasta autotehtaasta, Valmet Automotive Oy:stä. Laitilassa sijaitsee puolestaan tunnettu Laitilan wirvoitusjuomatehdas. Seudun hallitsevia piirteitä ovat maaseutumaisema ja merellisyys, sillä kaikki seudun kunnat Laitilaa lukuun ottamatta sijaitsevat rannikolla.

Luonto on seudulla vaihtelevaa käsittäen viljelylaaksot, perinnemaisemat, kalliomäet, järvet, kallioiset metsät, rantaniityt sekä saaristoluonnon merenlahtineen, luotoineen ja saarineen. Seudulla onkin hienot mahdollisuudet luontomatkailuun. Laitilassa sijaitseva Untamala-Kodjala on yksi valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista, joka on ehyt lounaista viljelyseutua edustava maisemakokonaisuus. Alueella on asutus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, kuten ryhmä- ja raittikylät. Untamalan raittikylä on Lounais-Suomen pisin. Uudenkaupungin Putsaari ja sen lähisaaret muodostavat myös tärkeän kulttuurimaisemallisen kokonaisuuden, joka edustaa Uudenkaupungin saariston kulttuurimaisemaa. Lisäksi Putsaaren etelä- ja länsiosat kuuluvat Natura-alueeseen.

Seutukunnan keskus on Uusikaupunki, joka alueen muiden kuntien tavoin herää täyteen eloon kesäisin. Uudenkaupungin vierasvenesatama Pakkahuone on kesäisin veneilijöiden suosiossa ja on valittu kolmesti Suomen parhaaksi vierasvenesatamaksi. Tutustumisen arvoisia kohteita riittää Kaupunginlahden makasiineista keskustan puutaloalueisiin, Taidetalo Pilvilinnaan ja pienpanimo Vakka-Suomen panimoon. Uudenkaupungin kulttuurihistoriallinen museo, Merimiehenkoti-museo, Kalannin kotiseutumuseo ja Automuseo antavat vierailijalle hyvän kuvan kaupungin historiasta ja elämästä. Kesäisin riittää tapahtumia, joista suurimmat keskittyvät Kaupunginlahdelle. Suosittuja ovat kesäkuinen merellinen kesäkarnevaali ja markkinatapahtuma Merefesti, heinäkuussa järjestettävä kansainvälinen puupuhallinmusiikkifestivaali Crusell –viikko sekä Tul toril –tapahtumat.

Laitilassa sijaitseva talonpoikaismuseo Kauppilan umpipiha on valtakunnallisesti merkittävä, alkuperäisellä paikallaan sijaitseva kohde. Jo 40 vuotta täyttänyt Laitilan Munamarkkinat on Vakka-Suomen suurin kesätapahtuma.

Kustavin kunta tarjoaa vierailijoille kauniin saaristolaismaiseman, elävää saaristolaiskulttuuria sekä kiinnostavia kohteita, kuten Isokarin majakan, Katanpään linnakesaaren, Kustavin kirkon ja Saaristolaismuseon. Kustavi on suosittu vierailukohde erityisesti kesällä, jolloin kunnan väkimäärä kymmenkertaistuu kesäasukkaiden ja matkailijoiden ansiosta. Kustavissa on hyvät majoitus-, kuljetus- ja ravitsemuspalvelut sekä tutustumisen arvoisia persoonallisia käsityöliikkeitä ja tehtaanmyymälöitä. Kunnassa on neljä vierasvenesatamaa palveluineen (Katanpää, Lootholma, Peterzens ja Vuosnainen). Kesäisin järjestetään useita tapahtumia, kuten juhannussalkojen koristelu ja pystytys juhannusaattona, Volter Kilpi – kirjallisuusviikko heinäkuussa sekä Lohimarkkinat ja Muinaistulien yö elokuussa.

Pyhärannan läpi Raumalta Uuteenkaupunkiin kulkee viehättävä rantatie, jonka maisemat houkuttelevat kesäisin erityisesti pyöräilijöitä.

 Pyhärannasta löytyy kolme vierasvenesatamaa. Rihtiemen ja Ylikylän kylät on määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Otajärvi on kansainvälisesti arvokas lintuvesikohde. Pyhärannan upea kivikirkko sijaitsee meren rannalla. Pyhärannasta löytyy myös myllyjä, esimerkiksi Lahdenvainion tuulimylly ja Radansuun vesimylly.

 

Pyhärannassa järjestetään vuosittain kyläyhdistysten ja kunnan yhteistyönä Pyhärantapäivä, jonka tapahtumapaikka kiertää kylittäin. Santtiolla vierailee vuosittain Pyhärannan kunnan kummialus, miinalautta Pyhäranta, jonka on avoinna myös yleisölle. Hannulan konsertti- ja taideyhdistys HANTLA ry järjestää vuosittain Luttisten taiteilijaperheen talonpoikaistalon pihapiirissä konsertin, jossa esiintyy kansainvälisiä tähtiä maailman oopperalavoilta. Muurilan esittelypuutarhassa voi ihailla laajaa kirjoa harvinaisia tai Suomessa täysin kokeilemattomia kasveja. Puutarhasta löytyy mm. ympärivuoden ulkotiloissa kasvavia kaktuksia, magnolioita ja lihansyöjäkasvi.

Vakka-Suomen muissa kunnissa on myös paljon tutustumisen arvoisia kohteita, kuten paikalliset kirkot ja kotiseutumuseot. Pyhämaalta löytyy yksi Suomen vanhimmista puukirkoista, 1600-luvulla rakennettu Uhrikirkko. Taivassalossa puolestaan järjestetään heinäkuussa Varsinais-Suomen suurin maaseututapahtuma Silakrysäys -markkinat.

Crusell seura

Elämäsi kunnossa

Kustavin kunta

Laitilan kaupunki

Merefesti

Laitilan Munamarkkinat

Kauppilan umpipiha

Pyharannan kunta

Taivassalon kunta

Turku Touring

Uudenkaupungin kaupunki

Valitse Uusikaupunki 2015 esite

Menoa kaupunginlahden ympärillä (Uusikaupunki)

Vakka-Suomen panimo

Vehmaan kunta

vakkasuomi

Turunmaan seutuun kuuluvat kaksikieliset saaristokunnat Kemiönsaari ja Parainen. Asukkaita seudulla on yhteensä lähes 23 000. Tärkeitä elinkeinoja ovat palveluelinkeinot ja teollisuus. Seutukunta on suosittu matkailukohde, joka houkuttelee kauniilla ja monipuolisella saaristoluonnolla sekä kulttuuriperinnöllään. Alueelta löytyvät toimivat peruspalvelut sekä laaja tarjonta matkailupalveluita.

PARAISTEN KAUPUNKI

Paraisten kaupunki, entinen Länsi-Turunmaan kaupunki, on Suomen suurin saaristokunta sekä kunta, jossa on eniten vapaa-ajan asutusta. Kuntaan kuuluvat entiset Houtskarin, Iniön, Korppoon ja Nauvon kunnat, jotka yhdistyivät Paraisten kaupunkiin vuoden 2009 alussa. Asukkaita on yhteensä noin 15 500. Paraisten alueen luonto on monipuolinen sekoitus rehevää sisäsaaristoa, kallioita, metsikköjä, peltoja ja karuja luotoja sekä avoimia vesialueita. Suurin osa Saaristomeren kansallispuistosta sijaitsee Paraisten alueella. Alueella on lukuisia vierasvenesatamia.

Saaristoon voi tutustua veneilyn lisäksi Saariston rengastietä pitkin, joka kulkee Paraisten alueen halki. Mielenkiintoisia ja tutustumisen arvoisia kohteita on useita. Paraisten historiallinen keskusta, Vanha malmi on vanha kauppapaikka ja hyvin säilynyt puutaloalue. Vanhan malmi muodostaa yhdessä Paraisten kirkon kanssa valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön. Saariston rengastien varrella on Sattmarkin kahvitupa, joka on 1700-luvulta peräisin oleva laivamiehen torppa. Sattmarkista löytyy myös puoti sekä pienvenesatama. Ympäristössä on lisäksi vaellusreittejä ja luontopolkuja. Lähellä Sattmarkia Saariston rengastien varrella sijaitsee Lenholmin luonnonsuojelualue, joka koostuu niin perinnemaisemista, lehdoista, kangasmetsistä, kallioista, fladasta kuin rantaniityistä.

Nauvosta löytyvät esimerkiksi Pyhälle Olaville omistettu keskiaikainen kivikirkko sekä kaunis Seilin saari, joka toimi aikoinaan spitaalipotilaiden ja mielisairaiden sairaalasaarena. Nykyisin saaressa toimii Saaristomeren tutkimuslaitos. Nauvon satamasta puolestaan löytyvät monipuoliset palvelut kahviloista ja ravintoloista pikkuputiikkeihin. Korppoosta löytyvät puolestaan Suomen vanhin majakkasaari Utö, 1300-luvun lopulla rakennettu Korppoon harmaakivikirkko, Carlo Bassin 1800-luvulla suunnittelema Korppoon kartano Korpo Gård, Jurmon ja Aspön kappelit sekä kotiseutumuseo. Tapahtumista mainittavia ovat muiden muassa Paraisten urkupäivät, Nagu Rock, Nauvon kamarimusiikkipäivät, Korpo Sea jazz leikkimielinen Saaristomarssi sekä koko saaristossa vietettävä Muinaistulien yö.

KEMIÖNSAARI

Kemiönsaaren kunta koostuu noin 2500 saaresta. Saarista noin 30 on asuttuja ympäri vuoden. Itse Kemiönsaari on Suomen suurin saari. Asukkaita kunnassa on alle 7 200. Vuonna 2009 Kemiö, Dragsfjärd ja Västanfjärd yhdistyivät Kemiönsaaren kunnaksi. Saarelle pääsee joko kahden eri sillan tai lossin kautta. Kemiönsaaren etelä- ja länsipuolella on paljon pieniä saaria ja salmia. Pohjois- ja itäpuolella löytyy suojaisia ja pitkiä salmia.

Alueen luonto on monipuolinen vaihdellen rehevästä sisäsaaristosta, metsistä ja niityistä karuihin kallioluotoihin. Saaristomeren kansallispuisto ulottuu Kemiönsaaren kunnan etelä- ja lounaisosiin. Kasnäsin saarella sijaitsee Metsähallituksen ylläpitämä Saaristomeren luontokeskus Sinisimpukka, joka tutustuttaa vierailijoitaan Saaristomeren kansallispuistoon sekä saariston luontoon vedenpinnan ylä- ja alapuolelta. Kemiönsaaren luontoon voi tutustua useiden luontopolkujen avulla. Alueelta löytyy myös useita pyöräilyreittejä. Melonta- ja kalastusmahdollisuudet ovat hyvät. Kemiönsaari on veneilijöiden suosiossa. Veneilijät voivat tutustua alueeseen vierasvenesatamien lisäksi monien luonnonsatamien kautta.

Kemiönsaaren alueella on pitkä ja rikas historia. Saariston kulttuurimaisemaa ovat muovanneet perinteiset elinkeinot ja monissa saariryhmissä on ollut asutusta jo keskiajalla. Alueella on ollut ihmistoimintaa kuitenkin jo viikinkiaikana, sillä Hiittisten ja Rosalan saaria erottavan salmen rannoilla oli 800–1000-luvuilla satama ja kauppapaikka. Seutukunnasta Dragsfjärd kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen Saaristomeren kulttuurimaisemaan. Yksi mainittu kohde on Högsåra, joka edustaa hyvin Saaristomeren perinteisiä kyliä. Seudulla on myös lukuisia muita merkittäviä kulttuuriympäristöjä, joista suosittuja vierailukohteita ovat muiden muassa Taalintehtaan ja Björkbodan ruukkimiljööt sekä Bengtskärin majakkasaari. Rosalan Viikinkikeskuksessa voi tutustua saariston viikinkiaikaiseen historiaan. Kiinnostava kohde on myös Suomen ruotsinkielisen rannikkoseudun talonpoikaista rakennusperinnettä ja asumiskulttuuria esittelevä Sagalundin kotiseutumuseo, joka on yksi maan vanhimmista kotiseutumuseoista, sekä  Söderlångvikin kartanotila, joka toimi aikoinaan liikemies ja taidemesenaatti Amos Andersonin (1878-1961) kesäresidenssinä, on nykyään elävä kokonaisuus taide- ja henkilöhistoriallisine museoineen, ravintoloineen sekä koko maan mittakaavassa suurine omenaviljelyksineen. Suosittuja kesätapahtumia ovat pitkät perinteet omaavat Kemiönsaaren musiikkijuhlat ja Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä järjestettävä Baltic Jazz –festivaali.

Baltic Jazz

Kemiönsaaren kunta

Luckan Kimito

Kemiönsaaren musiikkijuhlat

Korpo gård

Korpo Sea Jazz

Korppoon vierasvenesatama

LallaVinde yhteisökahvila Kemiössä

Saaristomeren kansallispuisto

Saaristomeren luontokeskus Sinisimpukka

Nauvon vierasvenesatama

Paraisten kaupunki

ProNauvo

Rosalan Viikinkikeskus

Turun saaristo

Sagalundin museo

Sattmarkin tupa

Scandinavian Islands

Saaristokeskus Korpoström

Saaristomeren biosfäärialue

Söderlångvikin Kartano

Turku Touring

Uto

turunmaa

Salon seutukunta sijaitsee suotuisasti Turun ja Helsingin välisellä alueella. Seutukuntaan kuuluvat Salo ja Somero. Asukkaita seudulla on noin 65 000. Halikonlahden rannalla sijaitseva Salo on pinta-alaltaan Varsinais-Suomen suurin kunta ja väkiluvultaan toisiksi suurin Turun jälkeen. Vuonna 2009 Salon kuntaan yhdistyi yhdeksän kuntaa muodostaen näin kymmenen kunnan, Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Salon, Suomusjärven ja Särkisalon, kuntaliitoksen. Salo tarjoaa asukkailleen hyvät palvelut, jotka sisältävät monipuoliset ostos- ja aktiviteettimahdollisuudet. Tärkeä työllistäjä seudulla on ICT-ala, jonka kärkiyrityksiin kuuluu Saloon sijoittunut Nokia Oyj. Muita keskeisiä aloja ovat palveluliiketoiminta, logistiikka ja metalliteollisuus, jolla on seudulla pitkät perinteet. Reilun 9 300 asukkaan Somerossa yhdistyvät eloisa pikkukaupunki ja maaseudun rauha. Somero on yksi Suomen merkittävimmistä maatalouspitäjistä, joka tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut. Tuotannollista toimintaa kunnassa on esimerkiksi elektroniikka-, elintarvike-, metalli- ja rakennusalalla.

Seudulla on monipuolisesti tutustumisen arvoisia kohteita, historiallisista nähtävyyksistä kauniiseen luontoon. Vierailemalla paikallisissa museoissa ja kartanoissa pääsee tutustumaan seudun rikkaaseen historiaan. Salossa kiinnostavia kohteita ovat esimerkiksi taidemuseo Veturitalli ja Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU. Somerolla on myös useita museoita, kuten Torppamuseo ja Mäkilän traktorimuseo. Aateliskartanoista yksi tunnetuimmista on Halikossa sijaitseva Wiurilan kartano. Somerolta löytyvät Härkälän ja Hovilan kartanot, jotka tarjoavat mm. juhla- ja majoitustiloja.

Historiallisia kohteita ovat myös Halikon Rikalanmäki, joka on yksi Suomen huomattavimmista muinaisjäännösalueista, Isokylän rautakautinen alue Salossa ja Särkisalon niemien korkeimmilla paikoilla sijaitsevat Särkisalon pronssikautiset hautaröykkiöt. Teijon kulttuurihistorialliset rautaruukit ovat suosittu vierailukohde, joka antaa kuvan suomalaisen raudanvalmistuksen vaiheista. Kolme vanhaa ruukkia, Teijon, Kirjakkalan ja Mathildedalin ruukit, muodostavat yhtenäisen kulttuurihistoriallisen nähtävyyden. Somerolla kiinnostavia käyntikohteita ovat lisäksi Kärsälän ruusutila, Horoskooppipuisto ja kesäkahvila Huvila Härkä, Badding kioski sekä taiteilija Reino Koivuniemen Ateljee Hiidenlinna. Vierailemisen arvoisia ovat myös kesätorstaisin järjestettävät iltatorit Salossa ja Someron Somerniemen lauantaiset kesätorit.

Seudun luonto tarjoaa hienot mahdollisuudet luontomatkailuun. Seudulta löytyy niin saaristoluontoa, soita, jalopuulehtoja, harjuluontoa kuin kulttuuri- ja perinnemaisemia. Luontomatkailusta voi nauttia niin omatoimisesti kuin opastettujen kierroksien avulla. Mielenkiintoinen kohde on Häntälän notkot, jotka ovat Rekijoen jääkauden jälkeen saviperäiseen maahan uurtamia syviä jokilaaksoja. Notkot ovat ainutlaatuinen perinnemaisema, joka muodostaa osan Rekijokilaakson Natura-aluetta. Maisema notkoilla on kaunis ja erityisesti keväisin kukkiva kasvilajisto on runsas

Elämäsi kunnossa

Lounais-Someron kyläyhdistys

Atelijee Hiidenlinna

Huvila Härkä

Palveleva Somero

Meri-Teijo

Kärsälän ruusutila

Salon kaupunki

Salon seudun palvelut

SaloShops

SaloVisit

Someron kaupunki

Somerolle

Someron museot

Somerniemi

Turku Touring

Wiurilan kartano

salon_seutu

Turun seutu sijaitsee Lounais-Suomessa Varsinais-Suomen maakunnassa. Turun seutu koostuu 11 kunnasta, joita ovat Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku. Asukkaita alueella on noin 300 000. Seudun keskus ja suurin kaupunki on noin 178 000 asukkaan Turku, joka on myös maakunnan pääkaupunki. Alueen elinkeinorakenne on monipuolinen koostuen esimerkiksi elintarvike-, laivanrakennus-, lääke-, metalli- ja tietotekniikkateollisuudesta. Myös palvelutarjonta on laaja ja kattava sisältäen suuren valikoiman erikoisliikkeitä sekä ostoskeskukset Hansan, Myllyn ja Skanssin sekä huonekalumyymäläketju Ikean.

Turun seutu on monipuolinen alue, joka kätkee sisälleen niin vilkkaan kaupunkielämän sykkeen kuin rauhallisen saariston ja maaseudun. Mielenkiintoisia ja tutustumisen arvoisia matkailukohteita on lukuisia. Turun saaristo ja sen useat vierasvenesatamat tarjoavat hyvät puitteet veneilylle. Saaristoon pystyy tutustumaan myös ilman venettä Saariston rengastietä kulkemalla. Hämeen härkätietä pitkin pääsee puolestaan tutustumaan Suomen varhaishistorian tärkeimpään tiehen ja alueella sijaitsee useita keskiaikaisia kartanoita ja kirkkoja. Turku ja Naantali ihastuttavat historiallisella kaupunkimiljööllään. Turussa näkemisen arvoisia historiallisia kohteita ovat esimerkiksi Turun tuomiokirkko, Turun linna ja Luostarinmäki. Naantali on yksi Suomen suosituimmista kesäkaupungeista, jossa sijaitsevat sekä presidentin kesäasunto Kultaranta että lasten suosima Muumimaailma.

Turun seutukunta tarjoaa laajan valikoiman vapaa-ajan viettomahdollisuuksia niin kulttuurin kuin muun virkistystoiminnan parissa. Alueen vilkas kulttuuritarjonta pitää sisällään niin teatterit, museot, näyttelyt, musiikkijuhlat kuin kesäfestivaalitkin. Turun seudun tapahtumista kuuluisia ovat esimerkiksi Turussa järjestettävät Ruisrock, DBTL ja Keskiaikaiset markkinat, Kaarinan Meripäivät ja Saaristo Open sekä Naantalin musiikkijuhlat. Turku on Suomen virallinen joulukaupunki, jossa joulurauha julistetaan.

Aurajokisäätiö

Hämeen Härkätie

Kaarinan kaupunki

Kaarinan matkailu

Liedon kunta

Maskun kunta

Mynämäen kunta

Naantalin kaupunki

Naantalin Matkailu

Nousiaisten kunta

Paimion kaupunki

Raision kaupunki

Ruskon kunta

Turun saaristo

Sauvon kunta

Turun kaupunki

Visit Turku

Turun Seudun Kehittämiskeskus

telakka

Loimaan seutukunta muodostuu kuudesta kunnasta (Aura, Koski Tl, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Tarvasjoki) ja yhdestä kaupungista (Loimaa). Asukkaita seudulla on noin 37 000. Loimaan seutukunnassa peruspalvelut ovat hyvin saatavilla. Seudun keskus on noin 17 000 asukkaan Loimaan kaupunki, joka tarjoaa monipuoliset julkiset ja kaupalliset palvelut. Seudulla onkin hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden ansiosta paljon harrastemahdollisuuksia moottoriurheilusta ja golfista aina ratsastukseen ja teatteriin. Loimaan seutukunnan kärkialoja ovat kone- ja metalliteollisuus, mekaaninen puuteollisuus, rakennusmateriaaliteollisuus ja elintarviketeollisuus. Maataloudella on vahva perinne alueella. Seutu on Varsinais-Suomen maatalousvaltaisinta aluetta ja sitä kutsutaankin Varsinais-Suomen vilja-aitaksi.

Maisemaa hallitsevat pelto- ja harjumaisemat, joita Aurajoki, Loimijoki ja Paimionjoki halkovat. Maaseutu ja luonto kytkeytyvät vahvasti alueen matkailukohteisiin. Loimaan seudulla onkin paljon kulttuurimaisemallisesti tärkeitä alueita sekä hienoja luontokohteita, joissa voi harrastaa esimerkiksi retkeilyä ja patikointia. Paimionjokilaakso on arvioitu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi sekä valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Osa jokilaaksosta kuuluu myös Natura-suojelualueeseen. Auran ja Pöytyän kautta kulkeva Aurajokilaakso muodostaa myös valtakunnallisesti tärkeän maisema-alueen, jonka maisemallinen arvo on kauniissa ja vakiintuneessa viljelymaisemassa ja edustavassa maaseutuasutuksessa. Pöytyällä sijaitsevat puolestaan Vaskijärven luonnonpuisto, osa Kurjenrahkan kansallispuistosta ja osa Kuhankuonon retkeilyreitistöä. Historiallinen, Turun ja Hämeenlinnan yhdistävä, Hämeen härkätie kulkee seudun läpi Tarvasjoen, Marttilan ja Koski Tl:n kautta.

Oripään Juvankosken kylästä löytyy Säkylän harjun ja Virttaankankaan alueelle toteutettu retkeilyreitistö "Pikku-Lapin" Harjureitti, joka kulkee Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa myöten. Talvisin alueella on hiihtoreitistö ja kesäisin puolestaan ulkoilu- ja patikointireitistö. Muita luontomatkailuun sopivia kohteita ovat esimerkiksi Marttilan Korven eräreitistö ja Juvankosken ja Killalankosken joki- ja koskimaisemat. Lisäksi kiinnostavia vierailukohteita ovat esimerkiksi Hunnan kotiseutumuseo, Juvan kartano, Loimaan kotiseutumuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka sekä Kanniston kotieläintila.

Alastaron kunta

Alastaron moottoritata

Alastaro golf

Aurajokisäätiö

Elämäsi kunnossa

Marttilan korven eräreitistö

Hämeen Härkätie

Kanniston kotieläintila

Kosken Tl kunta

Kuhankuonon retkeilyreitistö

Loimaan kaupunki

Loimaan Seurakunta

Loimaan seutu

Loimaan Taidemuseo

Vaskijärven luonnonpuisto

Marttilan kunta

Oripään kunta

Pöytyän kunta

Suomen Maatalousmuseo Sarka

Turku Touring

kuhankuono