Loimaan seutukunta muodostuu kuudesta kunnasta (Aura, Koski Tl, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Tarvasjoki) ja yhdestä kaupungista (Loimaa). Asukkaita seudulla on noin 37 000. Loimaan seutukunnassa peruspalvelut ovat hyvin saatavilla. Seudun keskus on noin 17 000 asukkaan Loimaan kaupunki, joka tarjoaa monipuoliset julkiset ja kaupalliset palvelut. Seudulla onkin hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden ansiosta paljon harrastemahdollisuuksia moottoriurheilusta ja golfista aina ratsastukseen ja teatteriin. Loimaan seutukunnan kärkialoja ovat kone- ja metalliteollisuus, mekaaninen puuteollisuus, rakennusmateriaaliteollisuus ja elintarviketeollisuus. Maataloudella on vahva perinne alueella. Seutu on Varsinais-Suomen maatalousvaltaisinta aluetta ja sitä kutsutaankin Varsinais-Suomen vilja-aitaksi.

Maisemaa hallitsevat pelto- ja harjumaisemat, joita Aurajoki, Loimijoki ja Paimionjoki halkovat. Maaseutu ja luonto kytkeytyvät vahvasti alueen matkailukohteisiin. Loimaan seudulla onkin paljon kulttuurimaisemallisesti tärkeitä alueita sekä hienoja luontokohteita, joissa voi harrastaa esimerkiksi retkeilyä ja patikointia. Paimionjokilaakso on arvioitu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi sekä valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Osa jokilaaksosta kuuluu myös Natura-suojelualueeseen. Auran ja Pöytyän kautta kulkeva Aurajokilaakso muodostaa myös valtakunnallisesti tärkeän maisema-alueen, jonka maisemallinen arvo on kauniissa ja vakiintuneessa viljelymaisemassa ja edustavassa maaseutuasutuksessa. Pöytyällä sijaitsevat puolestaan Vaskijärven luonnonpuisto, osa Kurjenrahkan kansallispuistosta ja osa Kuhankuonon retkeilyreitistöä. Historiallinen, Turun ja Hämeenlinnan yhdistävä, Hämeen härkätie kulkee seudun läpi Tarvasjoen, Marttilan ja Koski Tl:n kautta.

Oripään Juvankosken kylästä löytyy Säkylän harjun ja Virttaankankaan alueelle toteutettu retkeilyreitistö "Pikku-Lapin" Harjureitti, joka kulkee Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa myöten. Talvisin alueella on hiihtoreitistö ja kesäisin puolestaan ulkoilu- ja patikointireitistö. Muita luontomatkailuun sopivia kohteita ovat esimerkiksi Marttilan Korven eräreitistö ja Juvankosken ja Killalankosken joki- ja koskimaisemat. Lisäksi kiinnostavia vierailukohteita ovat esimerkiksi Hunnan kotiseutumuseo, Juvan kartano, Loimaan kotiseutumuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka sekä Kanniston kotieläintila.

Alastaron kunta

Alastaron moottoritata

Alastaro golf

Aurajokisäätiö

Elämäsi kunnossa

Marttilan korven eräreitistö

Hämeen Härkätie

Kanniston kotieläintila

Kosken Tl kunta

Kuhankuonon retkeilyreitistö

Loimaan kaupunki

Loimaan Seurakunta

Loimaan seutu

Loimaan Taidemuseo

Vaskijärven luonnonpuisto

Marttilan kunta

Oripään kunta

Pöytyän kunta

Suomen Maatalousmuseo Sarka

Turku Touring

kuhankuono