Salon seutukunta sijaitsee suotuisasti Turun ja Helsingin välisellä alueella. Seutukuntaan kuuluvat Salo ja Somero. Asukkaita seudulla on noin 65 000. Halikonlahden rannalla sijaitseva Salo on pinta-alaltaan Varsinais-Suomen suurin kunta ja väkiluvultaan toisiksi suurin Turun jälkeen. Vuonna 2009 Salon kuntaan yhdistyi yhdeksän kuntaa muodostaen näin kymmenen kunnan, Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Salon, Suomusjärven ja Särkisalon, kuntaliitoksen. Salo tarjoaa asukkailleen hyvät palvelut, jotka sisältävät monipuoliset ostos- ja aktiviteettimahdollisuudet. Tärkeä työllistäjä seudulla on ICT-ala, jonka kärkiyrityksiin kuuluu Saloon sijoittunut Nokia Oyj. Muita keskeisiä aloja ovat palveluliiketoiminta, logistiikka ja metalliteollisuus, jolla on seudulla pitkät perinteet. Reilun 9 300 asukkaan Somerossa yhdistyvät eloisa pikkukaupunki ja maaseudun rauha. Somero on yksi Suomen merkittävimmistä maatalouspitäjistä, joka tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut. Tuotannollista toimintaa kunnassa on esimerkiksi elektroniikka-, elintarvike-, metalli- ja rakennusalalla.

Seudulla on monipuolisesti tutustumisen arvoisia kohteita, historiallisista nähtävyyksistä kauniiseen luontoon. Vierailemalla paikallisissa museoissa ja kartanoissa pääsee tutustumaan seudun rikkaaseen historiaan. Salossa kiinnostavia kohteita ovat esimerkiksi taidemuseo Veturitalli ja Salon tuotanto- ja kulttuurihistoriallinen museo SAMU. Somerolla on myös useita museoita, kuten Torppamuseo ja Mäkilän traktorimuseo. Aateliskartanoista yksi tunnetuimmista on Halikossa sijaitseva Wiurilan kartano. Somerolta löytyvät Härkälän ja Hovilan kartanot, jotka tarjoavat mm. juhla- ja majoitustiloja.

Historiallisia kohteita ovat myös Halikon Rikalanmäki, joka on yksi Suomen huomattavimmista muinaisjäännösalueista, Isokylän rautakautinen alue Salossa ja Särkisalon niemien korkeimmilla paikoilla sijaitsevat Särkisalon pronssikautiset hautaröykkiöt. Teijon kulttuurihistorialliset rautaruukit ovat suosittu vierailukohde, joka antaa kuvan suomalaisen raudanvalmistuksen vaiheista. Kolme vanhaa ruukkia, Teijon, Kirjakkalan ja Mathildedalin ruukit, muodostavat yhtenäisen kulttuurihistoriallisen nähtävyyden. Somerolla kiinnostavia käyntikohteita ovat lisäksi Kärsälän ruusutila, Horoskooppipuisto ja kesäkahvila Huvila Härkä, Badding kioski sekä taiteilija Reino Koivuniemen Ateljee Hiidenlinna. Vierailemisen arvoisia ovat myös kesätorstaisin järjestettävät iltatorit Salossa ja Someron Somerniemen lauantaiset kesätorit.

Seudun luonto tarjoaa hienot mahdollisuudet luontomatkailuun. Seudulta löytyy niin saaristoluontoa, soita, jalopuulehtoja, harjuluontoa kuin kulttuuri- ja perinnemaisemia. Luontomatkailusta voi nauttia niin omatoimisesti kuin opastettujen kierroksien avulla. Mielenkiintoinen kohde on Häntälän notkot, jotka ovat Rekijoen jääkauden jälkeen saviperäiseen maahan uurtamia syviä jokilaaksoja. Notkot ovat ainutlaatuinen perinnemaisema, joka muodostaa osan Rekijokilaakson Natura-aluetta. Maisema notkoilla on kaunis ja erityisesti keväisin kukkiva kasvilajisto on runsas

Elämäsi kunnossa

Lounais-Someron kyläyhdistys

Atelijee Hiidenlinna

Huvila Härkä

Palveleva Somero

Meri-Teijo

Kärsälän ruusutila

Salon kaupunki

Salon seudun palvelut

SaloShops

SaloVisit

Someron kaupunki

Somerolle

Someron museot

Somerniemi

Turku Touring

Wiurilan kartano

salon_seutu