Turun seutu sijaitsee Lounais-Suomessa Varsinais-Suomen maakunnassa. Turun seutu koostuu 11 kunnasta, joita ovat Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku. Asukkaita alueella on noin 300 000. Seudun keskus ja suurin kaupunki on noin 178 000 asukkaan Turku, joka on myös maakunnan pääkaupunki. Alueen elinkeinorakenne on monipuolinen koostuen esimerkiksi elintarvike-, laivanrakennus-, lääke-, metalli- ja tietotekniikkateollisuudesta. Myös palvelutarjonta on laaja ja kattava sisältäen suuren valikoiman erikoisliikkeitä sekä ostoskeskukset Hansan, Myllyn ja Skanssin sekä huonekalumyymäläketju Ikean.

Turun seutu on monipuolinen alue, joka kätkee sisälleen niin vilkkaan kaupunkielämän sykkeen kuin rauhallisen saariston ja maaseudun. Mielenkiintoisia ja tutustumisen arvoisia matkailukohteita on lukuisia. Turun saaristo ja sen useat vierasvenesatamat tarjoavat hyvät puitteet veneilylle. Saaristoon pystyy tutustumaan myös ilman venettä Saariston rengastietä kulkemalla. Hämeen härkätietä pitkin pääsee puolestaan tutustumaan Suomen varhaishistorian tärkeimpään tiehen ja alueella sijaitsee useita keskiaikaisia kartanoita ja kirkkoja. Turku ja Naantali ihastuttavat historiallisella kaupunkimiljööllään. Turussa näkemisen arvoisia historiallisia kohteita ovat esimerkiksi Turun tuomiokirkko, Turun linna ja Luostarinmäki. Naantali on yksi Suomen suosituimmista kesäkaupungeista, jossa sijaitsevat sekä presidentin kesäasunto Kultaranta että lasten suosima Muumimaailma.

Turun seutukunta tarjoaa laajan valikoiman vapaa-ajan viettomahdollisuuksia niin kulttuurin kuin muun virkistystoiminnan parissa. Alueen vilkas kulttuuritarjonta pitää sisällään niin teatterit, museot, näyttelyt, musiikkijuhlat kuin kesäfestivaalitkin. Turun seudun tapahtumista kuuluisia ovat esimerkiksi Turussa järjestettävät Ruisrock, DBTL ja Keskiaikaiset markkinat, Kaarinan Meripäivät ja Saaristo Open sekä Naantalin musiikkijuhlat. Turku on Suomen virallinen joulukaupunki, jossa joulurauha julistetaan.

Aurajokisäätiö

Hämeen Härkätie

Kaarinan kaupunki

Kaarinan matkailu

Liedon kunta

Maskun kunta

Mynämäen kunta

Naantalin kaupunki

Naantalin Matkailu

Nousiaisten kunta

Paimion kaupunki

Raision kaupunki

Ruskon kunta

Turun saaristo

Sauvon kunta

Turun kaupunki

Visit Turku

Turun Seudun Kehittämiskeskus

telakka